У Харкові померла ще одна дитина з COVID-19: мала патологію серця

У Харкові померла ще одна дитина з COVID-19: мала патологію серця

Оновлено
У Харкові померла ще одна дитина з COVID-19: мала патологію серця
. Суспільне Харків

На Харківщині зареєстрували другий випадок смерті дитини, інфікованої коронавірусом. Помер двомісячний малюк з Бахмута Донецької області, який перебував у Харкові на лікуванні.

Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі 31 березня. Там нагадали, що з початку епідемії померли вже двоє дітей з COVID.

"За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, в яких інфекція забрала життя. Дитина 11 років з Нововодолазького району понад 2 тижні перебувала в реанімації, була уражена ще одним небезпечним збудником — герпесвірусом. Дитина 2 місяців з м. Бахмут Донецької області мала супутню патологію — вроджені вади серця, перебувала у нашій області  на стаціонарному лікуванні", — інформує лабцентр.

Головна санітарна лікарка області Любов Махота повідомила Суспільному, що дитина перебувала в Харківській обласній дитячій інфекційній лікарні з 25 березня, померла 27 березня.

На Харківщині в березні захворіли на коронавірус 1334 дитини. За віком — більшість учні загальноосвітніх закладів, вихованці дошкільних закладів складають 38,9%. Серед хворих — троє немовлят, народжених від хворих матерів.

Що відомо

  • Коронавірус був супутнім: що відомо про смерть 11-річної дитини з COVID на Харківщині
На початок