Із 1 серпня на Полтавщині можна полювати на пернату дичину

Із 1 серпня на Полтавщині можна полювати на пернату дичину

Із 1 серпня на Полтавщині можна полювати на пернату дичину
. Суспільне Полтава

З 1 серпня на Полтавщині можна полювати на пернату дичину. Сезон і триватиме до кінця року. Дні для цього визначені – середа, субота та неділя. Поки на мисливських угіддях готуються до полювання.

Перед початком сезону єгері та мисливці Чутівського району впорядковують угіддя. Територія для полювання тут – більш як 50 тисяч гектар.

"Полювання – це моє хобі, так би мовити. Поспілкуватися з людьми, посидіти – це саме головне. А що вполював або не вполював – це немає значення", − розповідає мисливець Сергій Мірошніченко.

Мисливці на полюванні
Мисливці на полюванні. Суспільне Полтава

Качки, лиски, норці та кулики – на цих пернатих і можна полювати. Але є умова – при собі мисливець повинен мати дозвільні документи.

"Це дозвіл на користування вогнепальною зброєю, картка обліку і порушень, відстрільна картка і картка про сплату членства в організації", − каже директор Чутівського мисливсько-рибальського підприємства Олег Наливка.

Кількість пернатих, яких може вполювати один мисливець, – обмежена.

"Норець великий 2, качка 5, лисок 6, куликів 10, голубів 10, гуска 3, сіра куріпка 3, фазан 3, перепел 15. Це те, що передбачено у нормах і погоджено міністерством", − повідомив голова організації мисливців Полтавщини Костянтин Боровик.

Мисливські угіддя в Чутівському районі на Полтавщині
Мисливські угіддя в Чутівському районі на Полтавщині. Суспільне Полтава

Та під час сезону діятимуть і заборони. Зокрема, не можна полювати у селах чи містах, і ближче ніж за 200 метрів від будівель. Також – використовувати нарізну вогнепальну зброю. Заборонено полювати уночі та із штучним світлом.

"За порушення правил полювання громадяни можуть притягуватися до адміністративної відповідальності по статті 85 адміністративного кодексу України, де міра покарання від 6 до 16 неоподаткованих мінімумів громадян. Громадяни можуть притягуватись до кримінальної відповідальності. Їм загрожуватиме штраф від 100 неоподаткованих мінімумів громадян до трьох років обмеження волі", − повідомив інспектор Полтавського відділу поліції Олександр Невдачін.

Триватиме сезон полювання до кінця року.

На початок