Вулична йога: як переселенка з Харкова організувала заняття у Рівному

Вулична йога: як переселенка з Харкова організувала заняття у Рівному

Переселенка з Харкова проводить заняття з йоги у Рівному
У Рівному проводять заняття з йоги. Фото: Суспільне Рівне

У Рівному переселенка з Харкова Аліна Коверга започаткувала групові заняття йогою на свіжому повітрі. Інструкторка розповіла Суспільному, що спершу розраховувала зібрати групу з ВПО, аби дати їм можливість емоційного та фізичного розвантаження. Але на перше заняття у парку "Хімік" прийшли й рівняни.

Аліна Коверга пригадує: подолати стрес, пов'язаний з війною та переїздом, їй допомогли заняття йогою.

"У той час, коли були блекаути, ми сиділи не у своєму житлі, і постійно практикувала те, що я до цього вивчала в йозі. Воно мені дуже психологічно допомагало: медитації, дихальні вправи, фізичні вправи — вони розвантажували моє тіло після стресу", — розповіла інструкторка.

У Рівному проводять заняття з йоги для переселенців
Фото: Суспільне Рівне

До цього Аліна мала п'ятирічний досвід заняття йогою, але, каже, у Рівному вирішила ділитися своїми знаннями з іншими — отримала міжнародний сертифікат інструктора і провела перше заняття у парку "Хімік". Жінка зауважила, що її курс розрахований для початківців.

"Можна починати у будь-якому віці і в будь-якому емоційному настрої — від дуже натхненого до дуже депресивного", — каже тренерка.

19-річна рівнянка Катерина Красовська до занять йогою долучилася пів року тому.

"Йога цікавить мене як спосіб розслаблення і гарного проведення часу, це щось у поєднанні спорту і душевної насолоди", — поділилася дівчина.

Групові заняття з йоги Аліна Коверга планує організовувати і надалі. За сприятливої погоди у парках, а як ні, то в обласній бібліотеці.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок