У Рівному медійнику поставили під двері похоронний вінок. Раніше йому підпалили авто

У Рівному медійнику поставили під двері похоронний вінок. Раніше йому підпалили авто

У Рівному медійнику поставили під двері похоронний вінок. Раніше йому підпалили авто
. Фото: Facebook Владислава Ісаєва

Рівненському медійнику Владу Ісаєву під двері квартири поставили поховальний вінок. Про це він повідомив 3 липня у своєму Facebook. У поліції почали кримінальне провадження за фактом погрози. У червні редакторові інформагенції підпалили авто.

Вінок під дверима: реакція журналіста та поліції

Близько 7:30 поліція отримала повідомлення, що біля дверей квартири журналіст виявив поховальний вінок. На стрічці містилось його прізвище та примітка "від вдячних читачів".

"Хто б це міг зробити, потерпілий не підозрює. Працівники поліції провели огляд місця події та вилучили речові докази. Наразі поліцейські проводять невідкладні слідчі дії щодо встановлення осіб, причетних до скоєння злочину", — зазначила пресофіцерка поліції області Юлія Дуднік.

За фактом погрози журналісту, у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності, за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України поліція відкрила кримінальне провадження. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Сам медійник у своєму Facebook інцидент прокоментував так:

"Поки наші доблесні правоохоронці вже третій тиждень шукають (або роблять вигляд, що шукають) паліїв мого авто, от такий «подаруночок» я сьогодні зранку виявив під дверима своєї квартири, коли виходив на пробіжку. То що там, кажете безпечно місто? Чи 90-ті повертаються?"

Підпал авто

15 червня Влад Ісаєв заявив про підпал свого авто:

"Я все свідоме життя в журналістиці — критичній журналістиці. Тому єдина версія нічного підпалу мого авто — моя професійна діяльність, якої хтось дуже боїться. І цей "хтось" настільки боязливий, що йому навіть забракло духу висловити мені в очі своє "фе". Тож він тупо підпалив автомобіль", — написав Влад Ісаєв.

Він уточнив, що заяву в поліцію написав і "необхідні свідчення надав".

"Я поки не знаю, хто цей боягуз і що конкретно спонукало його на такий крок, але я точно знаю (і переконаний, він теж), що місто Рівне невелике. Тут всі один одного знають. А тому немає нічого такого, що можна було б приховати від журналіста. Тим більше, із багаторічним досвідом роботи і дуууже широкими звʼязками", — написав Ісаєв.

У поліції за фактом підпалу також відкрили кримінальне провадження.

Влад Ісаєв позиціонує себе як редактор агенції "Західний аргумент". Станом на липень цей сайт неактивний, а останній допис у Facebook на сторінці видання датується 21 вересня 2021 року. Водночас у коментарі "Четвертій владі" Ісаєв зазначив, що сайт у інформаційній агенції був допоміжним інструментом. Також нещодавно його матеріал з'явився на сайті видання "Рівне вечірнє".

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок