80 % внутрішньогосподарських меліоративних каналів на Волині потребують розчищення

80 % внутрішньогосподарських меліоративних каналів на Волині потребують розчищення

80 % внутрішньогосподарських меліоративних каналів на Волині потребують розчищення
Меліоративний канал на території Камінь-Каширської міської громади до розчищення та після нього, 3 липня 2023 рік. Фото: регіональний офіс водних ресурсів Волині

На Волині – майже 14 тисяч кілометрів внутрішньогосподарських меліоративних каналів. 80 % із них потребують розчищення, щоб уникнути підтоплень, – розповів Суспільному начальник відділу регіонального офісу водних ресурсів в області Володимир Вишневськй.

З його слів, внутрішньогосподарські меліоративні канали є власністю територіальних громад і саме вони мають займатися їхнім розчищенням і фінансуванням робіт.

Так, на території Камінь-Каширської міської громади уже завершили розчищення 1,6 кілометра меліоративних каналів. З бюджету громади на роботи виділили 198 тисяч гривень, – каже Володимир Вишневський.

Як додав начальник відділу регіонального офісу водних ресурсів, в результаті очистки каналів під час паводків зменшиться підтоплення на присадибних ділянках жителів кварталу забудови "Поричани" та "Острови" міста Камінь-Каширський.

Що відомо про підтоплення на Волині

Паводок на Волині розпочався торік у грудні. Відтоді рівень води у річках і площа підтоплень постійно коливалася. Рятувальники майже щодня звітували про відкачування води з присадибних ділянок та підвальних приміщень. Найбільше підтопленими були два райони: Камінь-Каширський та Ковельський.

Станом на 25 квітня на Волині залишалися підтопленими 17 тисяч 791 гектар сільськогосподарських угідь та присадибних ділянок. Через паводок та мінливу погоду на Волині, аграрії на початку квітня не могли розпочати весняну посівну.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок