Російська армія обстріляла Херсон: поранені четверо людей

Російська армія обстріляла Херсон: поранені четверо людей

Уточнено
Російська армія обстріляла Херсон: поранені четверо людей
. Херсон. Влучання в будинок після обстрілу військових РФ, 2 липня 2023 року Фото: ДСНС України/Telegram

Російські військові обстріляли житловий квартал Херсона. Влучили у багатоповерховий будинок, аптеку та заклад громадського харчування. Поранені четверо місцевих жителів, повідомила у Telegram Херсонська ОВА.

Під вогнем опинились аптека та заклад громадського харчування. Через обстріл поранення ніг отримав 50-річний чоловік. Лікарі надають йому медичну допомогу.

Пізніше ОВА уточнила, що також поцілили у багатоповерхівку. Внаслідок обстрілів поранення отримали ще двоє людей — їх ушпиталили.

У Telegram Офіс Генпрокурора повідомив, що щонайменше четверо людей отримали поранення внаслідок обстрілу міста. Відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Внаслідок обстрілу багатоповерхівки виникла пожежа на балконі однієї зі зруйнованих квартир. Рятувальники, які прибули на місце, загасили її, йдеться у Telegram ДСНС України.

Що відомо про обстріли Херсонщини 1 липня

Протягом 1 липня червня російська армія завдала 86 ударів по правобережній Херсонщині. Застосувала 475 снарядів з мінометів, артилерії, танків, реактивних систем залпового вогню "Град" та дронів.

Вдень 1 липня російські військові вчергове вдарили по житлових кварталах Херсона. Один з російських снарядів влучив у житловий будинок. наслідок обстрілу поранені дев’ятирічна дівчинка та п’ятнадцятирічний хлопець.

За даними Генштабу, на Херсонському напрямку протягом доби російські військові обстріляли Золоту Балку, Михайлівку, Гаврилівку, Качкарівку, Козацьке, Іванівку, Антонівку, Зеленівку та Херсон.

Раніше голова ОВА повідомив, що 30 червня російська армія випустила по Херсону п'ять снарядів, по області — 445, поранені п'ятеро людей.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок