У Польщі російського хокеїста затримали за підозрою у шпигунстві

У Польщі російського хокеїста затримали за підозрою у шпигунстві

У Польщі російського хокеїста затримали за підозрою у шпигунстві
. Російський хокеїст, імовірно, грав за польський "Заглембє". Фото: Hokej Zagłębie Sosnowiec

Той отримував винагороду за стеження за об'єктами критичної інфрастуктури.

Польща затримала російського спортсмена за підозрою в шпигунстві на користь РФ. Про це повідомив польський Міністр юстиції Збігнев Зьобро.

Член польського уряду не назвав ім'я підозрюваного. Проте місцеве видання Sport.pl повідомляє, що йдеться про хокеїста команди елітного польського дивізіону "Заглембє Сосновєц".

"Російські шпигуни падають один за одним. [...] Шпіон, що діяв під прикриттям спортсмена, був спійманий. Росіянин був гравцем першолігового клубу. Це 14-й учасник шпигунської мережі, якого ми викрили", — написав Зьобро у Twitter.

Польська прокуратура пояснює, що підозрюваний займався ідентифікацією об'єктів критичної інфраструктури в кількох польських воєводствах та інформував своїх клієнтів про результати розвідки, за що отримував грошову винагороду.

Росіянина затримали й помістили під варту до початку судових слухань. У Польщі він перебував із жовтня 2021 року.

"Ця група людей не знає одне одного. Вони отримують різні завдання незалежно один від одного. Важко сказати, чи він знав, що й інші виконують схожі доручення", — цитує RMF Станіслава Зарина, речник міністра — координатора місцевих спецслужб.

Що відомо

  • Чехія стала першою країною, що заборонила участь спортсменів та команд РФ у змаганнях на території держави.
  • Міжнародний олімпійський комітет у березні рекомендував допускати росіян та білорусів до індивідуальних змагань на умовах нейтралітету на тлі повномасштабної війни в Україні.
  • Україна, зі свого боку, відповідним наказом Міністерства молоді та спорту постановила не делегувати національні команди на змагання, в яких братимуть участь росіяни та білоруси.
На початок