"З'являюсь нізвідки і зникаю в нікуди": історія гірника з Волині, який служить в теробороні

"З'являюсь нізвідки і зникаю в нікуди": історія гірника з Волині, який служить в теробороні

"З'являюсь нізвідки і зникаю в нікуди": історія гірника з Волині, який служить в теробороні
Волинський військовослужбовець Олександр. Фото: 100-та окрема бригада територіальної оборони

З перших днів повномасштабної війни захищає Україну у складі Волинської бригади тероборони 51-річний військовослужбовець Олександр із Нововолинська.

Історію бійця розповіли на Facebook-сторінці 100-ої окремої бригади територіальної оборони Волині.

Волинянин має позивний "Привид". Таке псевдо, говорить, має через професійну здатність – виникати нізвідки і зникати в нікуди. "Уже давно знаю кожне дерево, кожен горбок і кожну ямку не тільки біля наших позицій, а й біля ворожих. Прийде час – ці знання нам знадобляться", – каже чоловік.

До служби у війську Олександр багато років працював гірником. На початку 1990-х прийшов на шахту в рідному місті на посаду "гірничого робітника другого розряду". А три роки тому пішов на пенсію вже з посади головного інженера шахти.

У травні 2022-го військовослужбовець відсвяткував 50-річний ювілей вже на службі. Цього року 51-ий день народження зустрів на Донеччині, де побратимам вдалося привітати його святковим тортом із чаєм.

"Якраз випало заступати на "нуль". Побратими невідомо де дістали і взяли на позиції справжнісінький тортик. У бліндажі заварили чай – цей день народження справді запам’ятаю", – зазначив волинянин.

"З'являюсь нізвідки і зникаю в нікуди": історія колишнього гірника з Волині, який служить в теробороні
Фото: 100-та окрема бригада територіальної оборони

Разом із Олександром служить у ЗСУ один із його синів. Каже: відчуває неабияку повагу до нього, як до чоловіка, проте надзвичайно переживає за нього, як за сина.

Вдома на нововолинчанина з перемогою чекає велика родина, чи не найбільше трирічна онука Еля. "Вже тут, на Донбасі, я якось побачив чергову розбиту хату. Зрізана стіна – а в кімнаті стоїть дитяча колиска. Відразу згадав свою маленьку Елю. Ще раз ствердився у думці – мусимо окупанта перемогти тут", – додав військовослужбовець.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок