У Пересопниці на Рівненщині стартує археологічний сезон. Де проводитимуть розкопки

У Пересопниці на Рівненщині стартує археологічний сезон. Де проводитимуть розкопки

Пересопниця
. Фото: Культурно-археологічний центр Пересопниця

У Пересопниці на Рівненщині з 1 липня стартує археологічний сезон. Під час експедиції досліджуватимуть урочище Пастівник, про це Суспільному розповів директор культурно-археологічного центру Іван Солодуха. За його словами, ця територія є пам'яткою археології місцевого значення.

Триватиме щорічна археологічна експедиція упродовж десяти днів.

"У 2022 році експедиції не було через активні бойові дії в країні. У 2023 — ми все ж таки захотіли її провести, оскільки це, по суті, питання охорони культурної спадщини. Старт розкопок відбудеться 1 липня, а закінчення — 10 липня. У зв'язку з воєнним станом цьогорічна експедиція буде коротшою. Зазвичай, вона триває три-чотири тижні, майже місяць", — зазначив Іван Солодуха.

За словами директора центру, це буде також виробнича практика для студентів Рівненського державного гуманітарного університету й Національного університету водного господарства та природокористування.

"Наші археологи намітили місце — урочище Пастівник. Це є пам'ятка археології місцевого значення. Очікування, звісно, є. Хотілося б знайти щось цікаве, аби потім всі ті речі передати до музею. І в майбутньому, коли Україна переможе, ці артефакти тішили око туристів", — додав він.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок