У Сумах оцінили діяльність депутатів міської ради

У Сумах оцінили діяльність депутатів міської ради

Доповнено
У Сумах оцінили діяльність депутатів міської ради
. Максим Корнієнко/Фото: Андрій Крамченков

29 червня у Сумах презентували оцінку діяльності депутатів міської ради за підсумками другого року повноважень. Автором дослідження є організація “Сумська платформа реформ” в рамках всеукраїнської кампанії “Атестація місцевих депутатів”.

"Ми проаналізували діяльність місцевих депутатів протягом другого року їхньої каденції.Аналізували різні аспекти: як відвідування сесій та депутатських комісій, так і звітування перед виборцями, і оприлюднення всієї інформації про депутатів, проведення прийомів і так далі", - сказав координатор кампанії “Атестація місцевих депутатів” Максим Корнієнко.

Роботу депутатів оцінювали за кількома критеріями, серед них: розміщення інформації про депутата на офіційному сайті ради, здійснення регулярного особистого прийому громадян не рідше, ніж один раз на місяць, регулярне інформування виборців про свою діяльність та інші.

У Сумах оцінили діяльність депутатів міської ради
Фото: Андрій Крамченков

Лідерами згідно з оцінюванням стали депутати Ірина Губська (5 балів) та Максим Зеленський, Інна Босенко, Ірина Дяденко, Марина Нагорна, Анатолій Сагач, Олександр Зименко, Ігор Кальченко, Євген Косяненко (по 4 бали).

"Один депутат у нас отримує в підсумку п’ять балів. Це Ірина Губська. Вісім депутатів — 4 бали.Аж дев’ять депутатів отримують один бал. Це практично вся фракція ОПЗЖ плюс пані Ірина Купрейчик", - сказав Корнієнко.

Найменшу кількість балів отримали 9 депутатів: Віталій Жиленко, Олександр Корольов, Юрій Перепека, Олександр Соколов, Юрій Жиленко, Костянтин Тихенко, Ірина Купрейчик (з результатом в 1 бал), а також Геннадій Гризодуб та Євген Зюзь (які 2 бали отримали за рахунок заокруглення).

Володимира Чепіка, Олександра Кисіля, Олега Рєзніка, Вадима Акпєрова відзначили окремо поза конкурсом через службу в лавах ЗСУ, що унеможливлює оцінку роботи народних обранців згідно з всіма критеріями.

Депутатка міськради Ірина Губська (фракція "Європейська солідарність") розповіла, що для неї такий результат є неочікуваним. "Бо я просто, як депутат, виконую свої чесно повноваження депутатські, які делегували мені мешканці мого округу", - сказала вона.

У Сумах оцінили діяльність депутатів міської ради
Ірина Губська, депутатка Сумської міської ради

Оскільки на сесії Ірина Купрейчик не була присутня, а телефоном коментаря вона теж не надала, про її оцінку Суспільне запитало у заступниці голови фракції “Сила і честь” Ірини Дяденко.

У Сумах оцінили діяльність депутатів міської ради
Ірина Дяденко, депутатка Сумської міської ради

"По-перше, вона мати трьох дітей. І вона зараз не в Сумах. По-друге, вона фермер, і у неї дуже багато роботи. Ви знаєте, що поля заміновані, і все таке інше", - сказала Дяденко.

У Сумах оцінили діяльність депутатів міської ради
Ірина Купрейчик, депутатка Сумської міської ради. Фото з сайту міськради

Суспільне готове опублікувати позицію Ірини Купрейчик щодо цього дослідження.

Найбільше депутатів, що отримали найнижчі оцінки, виявилося у депутатській групі “Суми” - колишній фракції ОПЗЖ. Її очільник Ігор Перепека прокоментував результати дослідження так: "Ми намагаємося, як можливо, на сесіях бувати.Я не розумію, як можна проводити роботу з виборцями в цей час, коли йде війна і всі кошти, всі зусилля направлені на перемогу".

У Сумах оцінили діяльність депутатів міської ради
Ігор Перепека, депутат Сумської міської ради

За словами Максима Корнієнка, оцінювання діяльності депутатів робиться для того, аби депутати могли покращити комунікацію з власними виборцями.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок