У Києві хочуть упорядкувати правила розміщення вивісок

У Києві хочуть упорядкувати правила розміщення вивісок

Демонтаж незаконних вивісок в Києві
. Демонтаж незаконних вивісок в Києві Фото: Уніан (ілюстративне)

У Києві хочуть зміни чинний Порядок розміщення вивісок. Робиться це для того, щоб забезпечити більш чітку процедуру їх розміщення аби зберегти автентичність історичного середовища міста. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації із посиланням на начальницю Управління з питань реклами Оксану Поліщук.

За її словами, запропоновані зміни мають удосконалити процедуру оформлення вивісок, надати більшої чіткості вимогам і врегулювати розміщення. Окрім цього, передбачається встановлення обмежень щодо кількості вивісок, розміщених одним власником на фасаді будинку.

"Раніше такі обмеження не були передбачені. Це давало можливість власникам розміщувати кілька конструкцій поруч, що спричиняло перекриття вивісками значної частини фасаду",— каже Поліщук.

У КМДА поінформували, що основні зміни будуть стосуватись:

  • впровадження чіткого формулювання визначень, термінів і вимог до розміщення вивіски
  • надання чіткості вимогам до розміру, матеріалів, техніки та стилістики вивісок, до їх освітлення, інформаційного наповнення
  • уніфікації типів вивісок
  • уточнення підстав і місць, де розміщення вивісок не допускається
  • уточнення назв вулиць і меж зонування розміщення вивісок у Києві.

Регуляторна процедура проєкту триватиме місяць від дня оприлюднення. Громадяни, власники бізнесу та підприємці можуть подавати свої пропозиції до проєкту письмово за адресою: 04070, м. Київ, Боричів узвіз, 8 або онлайн на електронну пошту: [email protected],— підсумували у КМДА.

Що відомо про демонтаж незаконних засобів реклами у Києві

Станом на середину квітня у Києві демонтували 5 559 незаконних рекламних вивісок. До кінця цього року їхня кількість може зрости до 25 тисяч, повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Більшість демонтажів у столиці припадає на фасади, де можуть знаходитись кілька шарів вивісок. Підприємці наразі не знають або не усвідомлюють необхідність розміщення конструкцій згідно з правилами,— інформують у КМДА.

На початок