Європейські ігри
Європейські ігри
"Став сильнішим". Метальник списа Фельфнер – про "бронзу" Європейських ігор-2023 та підготовку до наступних турнірів

"Став сильнішим". Метальник списа Фельфнер – про "бронзу" Європейських ігор-2023 та підготовку до наступних турнірів

Ексклюзивно
"Став сильнішим". Метальник списа Фельфнер – про "бронзу" Європейських ігор-2023 та підготовку до наступних турнірів
. Артур Фельфнер, фото: Karl-Josef Hildenbrand

Ексклюзивний коментар метальника списа для Суспільне Спорт.

19-річний легкоатлет Артур Фельфнер на Європейських іграх-2023 увійшов до складу збірної України, яка цьогоріч змагалася у другому дивізіоні. За підсумками турніру "синьо-жовті" повернулися до еліти.

Підвищення у класі Україна здобула завдяки шістьом нагородам з легкої атлетики на Європейських іграх-2023. Одну з них здобув Фельфнер, який став третім у метанні списа попри те, що до турніру у Польщі підійшов після хвороби. "Бронзу" змагань у Кракові легкоатлет здобув з результатом 82.24 метра – рекордом сезону-2023 серед молоді в Європі.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Європейських ігор в Україні. Дивіться трансляції наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Після завершення виступів на Європейських іграх-2023 український метальник списа дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт. У ньому Артур Фельфнер розповів про свій виступ на змаганнях у Кракові та підготовку до наступних турнірів.

  • Про Європейські ігри-2023

"Стадіон прекрасний, великий, мені дуже подобається. Але якщо взяти організацію змагань, це командний чемпіонат Європи, Європейські ігри. Якщо чесно, не дуже подобається. Навіть не схоже на великі змагання. Але думаю, це через те, що ми в другому дивізіоні. Якби були в першому, було б щось інакше. Але, в принципі, атмосфера мені тут дуже подобається".

  • Про виступи у другому дивізіоні
"Звичайно, не найсильніші хлопці. Але три з них, як мінімум, дуже сильні та виступають у фіналі чемпіонатів Європи та світу. Переміг одного з них — дуже приємно, бо давно вже хотів це зробити. Але це ще не все, чого я хочу. Перед змаганнями захворів на ангіну, саме їхав у автобусі з температурою, приїхав ще й хворів. І ось тільки вчора мене попустило від температури. Не знав, чого від себе очікувати. Але знав, що поборотися можу".
  • Про молодіжний рекорд сезону в світі

"Я й до цього був світовим лідером. Трохи поліпшив. [...] Зараз в мене будуть змагання — Діамантова ліга 30-го числа в Лозанні. І там ще буду намагатися зробити ті метри, на які розраховую. Тому що зараз тиждень без тренувань — забагато для мене. Бо я вже забув по розбігу, як бігти, і лише в третій спробі почав робити те, що можу, і згадав ті моменти, які напрацював на тренуваннях".

  • Про очікування від Європейських ігор

"Завдання було вилікуватися до змагань. Жодних планів не було. Звичайно, принести максимальні бали команді, щоб вийти до першого дивізіону [командного Євро]".

  • Чемпіонат світу
"Зараз Діамантова ліга, потім будемо на чемпіонаті Європи U23. Там будемо пробувати вигравати, це наша ціль з тренером. А потім, звичайно, будемо готуватися до чемпіонату світу в Будапешті. Хотілось би потрапляти вже у фінал".
  • Про виступи з дорослими

"Звичайно, цього року я став значно сильнішим. Зараз ми ще надолужуємо швидкість і технічні моменти підтягуємо. І, в принципі, так — думаю, я готовий це робити".

Хто такий Артур Фельфнер

  • Артур Фельфнер – 19-річний метальник списа, який на змаганнях представляє Київщину.
  • Чемпіон (2022) і віцечемпіон світової першості серед спортсменів до 20 років, чемпіон Європи U20 (2021).
  • Особистий рекорд Артура Фельфнера – 84.32 метра. Він встановив його у 2022 року на турнірі в Шаморині. Цей результат також є національним рекордом України серед спортсменів до 20 років.
На початок