Поетка та парамедикиня Єлизавета Жарікова потрапила під обстріл під Бахмутом

Поетка та парамедикиня Єлизавета Жарікова потрапила під обстріл під Бахмутом

Поетка та парамедикиня Єлизавета Жарікова потрапила під обстріл під Бахмутом
. Фото: Єлизавета Жарікова/Facebook

При виході з позицій під Бахмутом під обстріл потрапила українська поетка та музикантка Єлизавета Жарікова. Про це 27 червня у Facebook повідомила активістка, громадська діячка Аліна Боднар.

Вона зазначила, що поетка отримала осколкові поранення та контузію і зараз перебуває у лікарні.

Жарікова мала відвідати "Книжковий Арсенал", однак залишилася на позиціях разом із побратимами.

"У її планах ще звільнення рідної Луганщини", — написала Боднар.

Хто така Єлизавета Жарікова

Українська поетка, авторка пісень та співачка, яка з початку повномасштабного вторгнення Росії до України приєдналася до територіальної оборони як парамедикиня.

Коли почалася Революція Гідності в Києві, вона долучилася до мирного протесту разом зі своїми друзями.

жарікова
Єлизавета Жарікова на протесті проти колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Фото: Катерина Петренко/Facebook

Єлизавета — переможниця українських конкурсів і фестивалів, зокрема всеукраїнського літературного конкурсу "Витоки" Острозької академії та всеукраїнського конкурсу авторської пісні "Мовою серця".

Вірші Єлизавети друкувалися в альманасі "Скіфія" та в антології "Євромайдан. Лірична хроніка (Discursus)" і грузинсько-українському альманаху "Мова неба".

Наприкінці 2021 року у видавництві "Смолоскип" вийшла збірка поезій "Мурахи Йоганна Себастьяна". Збірка ввійшла до переліку найкращих книжок, виданих в Україні у 2021 році, за версією Українського ПЕН.

З 2017 року Єлизавета є клавішницею та бек-вокалісткою інді-рок гурту "Поророка", який виконує музику у стилях фолк, фолк-рок і дарк-фолк.

жарікова
Єлизавета Жарікова на фестивалі YouthDay у Києві. Фото: Поліна Горлач/Facebook

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок