Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
"Усвідомлюємо, що стоїть на кону". Артем Бондаренко розповів про налаштування на матч Євро-2023 U21 проти Румунії

"Усвідомлюємо, що стоїть на кону". Артем Бондаренко розповів про налаштування на матч Євро-2023 U21 проти Румунії

Ексклюзивно
"Усвідомлюємо, що стоїть на кону". Артем Бондаренко розповів про налаштування на матч Євро-2023 U21 проти Румунії
. Артем Бондаренко, фото: УАФ

Ексклюзивне інтерв'ю Артема Бондаренка для Суспільне Спорт.

Молодіжна збірна України з футболу у статусі одного з лідерів своєї групи підходить до матчу другого туру фінальної частини Євро-2023. У першому матчі українці з рахунком 2:0 обіграли Хорватію, а в іншому поєдинку групи – Іспанія розгромила Румунію (3:0).

Свій другий матч Україна проведе проти Румунії, господаря турніру. Українські тренери та гравці прогнозують складну гру і не називають себе фаворитами цього поєдинку. Румуни гратимуть за своїх трибун, а температура повітря перевищуватиме 30 градусів на момент початку матчу.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Євро-2023 U21 з футболу в Україні. Дивіться усі матчі наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Київ, Суспільне Вінниця тощо).

Суспільне Спорт поспілкувалося з капітаном молодіжної збірної України, Артемом Бондаренком, перед грою проти Румунії. Він розповів про підготовку до гри в умовах спеки, налаштування на Румунію та додаткову відповідальність від матчу.

Матч Україна – Румунія відбудеться в суботу, 24 червня, о 19:00 за київським часом. Пряма трансляція – на платформах Суспільного.
  • Про умови на стадіоні "Стяуа" і погодні умови в Бухаресті

"Перше, що спадає на думку: тут дуже душно і дуже багато мошок. Це дві головні проблеми. Поле хороше, м’ячі круглі. Думаю, що нас усе влаштовує [на "Стяуа"].

Як я казав, було дуже-дуже спекотно. Зараз час акліматизації. Думаю, що вона буде успішна, і ми з кожним днем усе більше і більше звикаємо до погоди. Думаю, що в день гри проти Румунії буде трошки легше фізично. Загалом обіцяють 36 градусів, але постараємось звикнути до цього".

  • Про очікування від Румунії та їх підтримку на трибунах

"Правду кажуть, що не можна судити [про Румунію] за матчем проти Іспанії, бо ми розуміємо всю силу цієї збірної. Ми очікуємо від Румунії зовсім інший матч і готуємось до того, що це буде дуже важка гра для нас.

Заповнений стадіон фанатів – це їм дає перевагу, але все одно ми скучили за вболівальниками. В УПЛ ми граємо зараз без уболівальників, і будь-яка така футбольна атмосфера додає нам енергії та стимулу".

  • Про налаштування на гру та розбір помилок

"Яку роботу над помилками зробили і що робитимемо з румунами? Сподіваюсь, що обігруватимемо. Але з хорватами ми в другому таймі більше грали за рахунком – 2:0 на психологічному рівні давали нам можливість трохи відійти.

Хочу сказати, що кожна гра важлива. Ми усвідомлюємо, що стоїть на кону у цього матчі, але намагаємось не дуже загострювати на цьому увагу. Просто готуємось, як до звичайної гри. Повний стадіон і після матчу з Іспанією… Я впевнений, що румуни будуть злі".
  • Про покращення особистих показників та гру на Євро-2023

"Напевно, хотілось би поліпшити свою статистику. Усі хочуть забивати, і я – не виняток. Але це один із факторів. Ще, напевно, відбір м’яча. Я знаю, свої слабкі сторони і працюю над цим".

Що відомо про Україну на Євро-2023

  • Після першого туру Україна йде на другому місці у групі: в українців та Іспанії по 3 очки, у Хорватії та Румунії – 0.
  • До 1/4 фіналу вийдуть дві найкращі команди групи. У другому турі Україна гратиме проти Румунії, а Іспанія – проти Хорватії. В останньому турі українці зіграють проти Іспанії.

На початок