У Франківську затопило дитячу поліклініку

У Франківську затопило дитячу поліклініку

У Франківську затопило дитячу поліклініку
. Суспільне Карпати

Вода по щиколотки, зламаний комп’ютер та пошкоджені меблі – так завершився робочий день 27-го липня у працівників дитячої поліклініки № 6, що на вулиці Молодіжна, 50 в Івано-Франківську. Вода підтопила приміщення після зливи, проте, за словами медиків, це вже не вперше.

Медики шостої поліклініки самотужки прибирали воду та виносили меблі після грози. Аварійна служба прибула лише через півтори години. Лікарі рахують збитки.

Завідувачка відділу педіатричного відділення № 6 Наталія Чігур каже: "Паркет, звичайно, знизу в нас пошкоджений настільки, що лінолеум весь зморщений. І вода ще приступає з тієї сторони нашого приміщення. Столи всі понабухали, вони були абсолютно нові. Ми не знаємо, що нас чекає далі. Пеленальний столик, на якому оглядають дітей до року, також пошкоджений. І сьогодні вже не працює комп’ютер".

Капітальний ремонт із заміною каналізації та оновленням меблів у поліклініці зробили два роки тому. За словами Наталії Чігур, коли йдуть сильні дощі, потік води не встигає зійти по трубах, і їх просто розриває. Причина, на її думку, у даху, адже він плоский.

"Трубу вирвало, і на діаметр труби просто йшов фонтан, - все заливало. Йшла брудна вода… І ми хочемо, щоб нам хтось допоміг з цією проблемою. Чи труби треба поміняти, чи ливньовку. Ми - медики, але ще стаємо сантехніками", - каже Наталія Чігур.

Ремонт у медзакладі виконували на замовлення департаменту охорони здоров’я. Ми звернулися за поясненнями до начальниці міського управління охорони здоров’я Марії Бойко, проте вона відмовилася коментувати ситуацію, посилаючись на некомпетентність у цьому питанні. У пресслужбі водоканалу кажуть, що їхньої вини тут немає.

Фахівець у роботі зі ЗМІ та громадськістю КП "Івано-Франківськводоекотехпром" Володимир Шпег пояснив: "Немає вини водоканалу через те, що установа не відповідає за внутрішньобудинкову мережу і водовідведення. У зв’язку тим, що інтенсивні опади, і вода швидко стікала з даху, напевно, мала система лівньовки, яка в них приймає таку кількість дощу, вона просто почала на швах протікати".

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час оперативної наради звинуватив у неякісному ремонті поліклініки свого першого заступника Миколу Вітенка і представників управління капітального будівництва та водоканалу.

"Тому, хто підписав технагляд – догану одразу. А можна і звільнити. Мені прізвище того, хто підписав там роботу. Даємо вам тиждень часу, щоб там не топило. Не знаю, розбивайте той ремонт, що переробляв Микола Іванович. Тиждень часу - щоб там зробити роботу, щоб не текло. І за свої гроші відновити", - розпорядився міський голова Івано-Франківська.

Що відомо

27-го липня після обіду в Івано-Франківську затопило вулиці, будинки, тимчасово припинили курсувати тролейбуси. За попередньою інформацією, в місті впродовж години випала півмісячна норма опадів.

Авторка: Олександра Берчак

На початок