Російський снаряд влучив у будинок в Херсоні. Виникла пожежа

Російський снаряд влучив у будинок в Херсоні. Виникла пожежа

Ексклюзивно
Російський снаряд влучив у будинок в Херсоні. Виникла пожежа
. Херсон, пожежа в будинку після обстрілу військами РФ, 21 червня 2023 рік.Фото: Суспільне Херсон

21 червня 2023 року близько 11 години Херсон зазнав чергового обстрілу російськими військовими. Снаряд влучив у будинок в одному з мікрорайонів міста, після чого виникла пожежа.

За словами херсонця Микола, російський снаряд влучив у будинок його сусідів. Чоловік чув вибухи, але дізнався куди саме влучили, після того, як йому подзвонили і сказали терміново відкривати житло.

Минулої доби російські військові продовжували бити по Херсону із різних видів озброєння: артилерії,  мінометів, танків, БпЛА та авіації, розповів голова пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

"Вчора зранку армія РФ влучила у дитячий садок та школу, де знаходився гуманітарний штаб. Також потрапила під обстріл швидка, яка прямувала на виклик. Загинув 27-річний чоловік на СТО. Ввечері вже під обстріл попала бригада ДСНС. Один чоловік загинув, молодий хлопець, ще вісім отримали поранення різного ступеня важкості", — сказав Толоконніков.

Не припиняє російська армія обстрілювати і громади Бериславського району. За словами голови РВА Володимира Літвінова, за останню добу під обстрілом опинилися дві територіальні громади.

"Вчора з артилерії та авіації вдарили по селі Одрадокам'янка. Були пошкоджені житлові будинки та господарські споруди мешканців. Загиблих на поранених немає", — говорить Літвінов.

За повідомленням поліції області село Козацьке, Бериславського району, атакували з авіації. Російські військові спрямували керовані бомби на будинки та територію підприємства, пошкоджена адміністративна будівля та техніка.

Загалом за минулу добу російські війська обстріляли територію звільненої Херсонщини 72 рази з 345 снарядів.

За даними Генштабу ЗСУ, російська армія 20 червня обстріляла 20 населених пунктів Херсонської області: Золоту Балку Михайлівку, Новоолександрівку, Дудчани, Качкарівку, Шляхове, Козацьке, Миколаївку, Бургунку, Іванівку, Садове, Придніпровське, Наддніпрянське, Молодіжне, Зимівник, Білозерку, Ромашкове, Велетенське, Херсон, Дніпровське та Кізомис.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок