У міністерствах та ОВА з'являться посади заступників із відновлення

У міністерствах та ОВА з'являться посади заступників із відновлення

Кабмін, Шмигаль
. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду. Фото: пресслужба КМУ

Кабінет міністрів підтримав пропозицію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури про утворення в регіонах посади заступника міністра або заступника голови ОВА, які займатимуться питаннями відновлення інфраструктури.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду наголосив, що програма відновлення є пріоритетом.

"Ухвалили рішення про створення посади заступників із відновлення у 8 міністерствах та 12 регіонах. Наявність такої посади дасть змогу якісно підійти до планування проєктів і програм відбудови", — сказав він.

Постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук зазначив, що запровадження цих посад здійснюється в межах установленої граничної чисельності працівників, фонду оплати праці та видатків на утримання відповідного органу.

Що відомо про потреби на післявоєнну відбудову України

У вересні 2022 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що на відбудову і відновлення України внаслідок війни Росії проти України потрібно 349 мільярдів доларів. Він зазначив, що сума неостаточна, адже бойові дії та ракетні обстріли РФ тривають.

За даними Київської школи економіки, загальна сума збитків, завдана інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення Росії складає 143,8 мільярда доларів.

22 березня 2023 року Світовий банк повідомив, що на повоєнне відновлення України потрібно 411 млрд доларів, що у 2,6 раза перевищує очікуваний ВВП України у 2022 році.

На початок