У Новгороді-Сіверському стартував ремонт приймального відділення райлікарні

У Новгороді-Сіверському стартував ремонт приймального відділення райлікарні

У Новгороді-Сіверському стартував ремонт приймального відділення райлікарні
.

Реконструкція за сім мільйонів - в Новгород-Сіверській райлікарні почали реконструкцію приймального відділення. Воно після ремонту матиме інші функції – у відділенні прийматимуть пацієнтів, яким потрібна буде невідкладна допомога. Це роблять в рамках державної програми. Таку реконструкцію проведуть в дев’яти опорних лікарнях області.

У приймальному відділенні Новгород-Сіверської райлікарні будівельники демонтують частину стін та перегородок, ламають стару підлогу.

«Вирівнюємо всі підлоги, так як вони всі на різних рівнях, і тому, щоб позбутися всіх цих порогів, щоб був один рівень для того, щоб катати «каталку», - пояснює будівельник Сергій Новицький.

Для зручності транспортування важких пацієнтів розширюють проходи. Після реконструкції тут надаватимуть невідкладну допомогу пацієнтам у важких станах – при травмах, аваріях, тощо. Тому найближчим до входу у відділення буде кабінет кардіопальмонореанімації – для найважчих хворих, каже генеральна директорка Новгород-Сіверської рай лікарні Олена Нахбан.

«Відстань від входу до відділення і до першої кімнати складає всього декілька метрів, тому пацієнт вже тут. І ця допомога на мобільній каталці або ліжку – ми здатні її виконати у цій кімнаті. Саме відділення передбачає: емер джерсі – це невідкладна допомога – у лічені секунди або хвилини, щоб зберегти життя. Це основна ціль, основна мета цієї державної програми».

У відділенні, крім цього, обладнають операційну, гінекологічний кабінет, консультативні кімнати, ендоскопічну та лабораторію. Загалом на реконструкцію витратять 7 мільйонів бюджетних грошей.

«З семи мільйонів 5 300 000 йде на реконструкцію відділення, а також мільйон 200 тисяч йде на придбання обладнання, як комп’ютерний томограф, пульсоксиметри, монітори для пацієнтів та інше», - каже Олена Нахбан.

Всього по області відреконструюють і оснастять, відповідно до нових стандартів, дев’ять приймальних відділень у восьми містах, говорить начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш.

«Загальна сума на ремонт цих відділень - 72 мільйони гривень. В місті Чернігів – дві лікарні: обласна і міська лікарня №2, Ніжинська міська лікарня, Прилуцька міська лікарня, Корюківська районна, Новгород-Сіверська, Бахмацька, Бобровицька і Козелецька».

Реконструкцію всіх приймальних відділень планують завершити до жовтня включно. В Новгороді-Сіверському на час, поки триває реконструкція, приймальне відділення перенесли до двоповерхового приміщення старої будівлі райлікарні, де до цього була психіатрія.

Читайте також: Два автомобільних мости відремонтують в селах Дегтярівка та Кудлаївка Новгород-Сіверського району

На початок