На Рівненщині у психлікарні – спалах коронавірусу

На Рівненщині у психлікарні – спалах коронавірусу

На Рівненщині у психлікарні – спалах коронавірусу
. кадр з фільму Суспільного "100 років ізоляції"

На Рівненщині у Острозькій психлікарні – спалах COVID-19. Інфікування підтвердили у 10-ти пацієнтів та двох працівників персоналу. Інформацію Суспільному підтвердив головний санітарний лікар області Роман Сафонов.

Наразі відомо, що перевірили частину людей, щодо яких мали припущення про можливе інфікування. Підтвердили наявність вірусу у десятьох підопічних та двох медичних сестер.

"Важких форм немає, контактні особи ізольовані. Медичні працівники – амбулаторно, а хворі – ізольовано. Зараз проводиться епідрозслідування. Я не хочу стверджувати, але, в зв'язку із забороною відвідування, то, як правило, у таких випадках заносить медперсонал", – каже Роман Сафонов.

У Острозькій психіатричній лікарні наразі близько двох з половиною сотень пацієнтів та чотири сотні персоналу.

Нагадаємо, раніше спалах був у Здолбунівському будинку для людей похилого віку та з інвалідністю. Загалом у закладі коронавірусну інфекцію підтвердили у 11 співробітників та 17 підопічних. 72-річна пацієнтка померла в лікарні.

Що відомо

  • Умови утримання хворих в Острозькій психлікарні на Рівненщині прокуратура знову перевірятиме, але після карантину, запевнили у відомстві. Приводом для цього стало журналістське розслідування Суспільного "Сто років ізоляції".
  • Після перевірки у лютому чотири працівники закладу вже отримали догани, повідомили у прокуратурі області. Працівники Здолбунівської місцевої прокуратури знову навідаються туди, підставою став вихід в ефір журналістського розслідування на каналі UA:Перший 30 червня.
  • 24 липня комісія рекомендувала призначити на посаду головлікаря закладу попереднього керівника – Павла Маєвського. Він – єдиний, хто подав кандидатуру на конкурс.
На початок