Форс-мажор для прикарпатських дитячих таборів

Форс-мажор для прикарпатських дитячих таборів

Форс-мажор для прикарпатських дитячих таборів
. Фото: Facebook/Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська

У середньому 50 тисяч гривень на місяць потрібно мати керівнику прикарпатського дитячого табору, аби не закрити заклад зараз, у період карантинних обмежень. Про це в ефірі Суспільного повідомив голова ради директорів дитячих закладів оздоровлення і відпочинку області Юрій Лазоришин.

"Спілкуючись із директорами, визначили, що для того, щоб табори не закрилися, нам необхідно забезпечити мінімальною зарплатою директора, бухгалтера і чотирьох охоронців, – сказав він. – Для того, щоб майно дитячих таборів не розікрали і майновий комплекс був збережений. Це той мінімум, який може хоча би давати на це надію".

Юрій Лазоришин зазначив, що таких коштів у керівників таборів немає. Бо заклади наразі не працюють і не приймають на оздоровлення і відпочинок дітей. На допомогу і бюджетне фінансування можуть розраховувати хіба що керівники таборів, які є у комунальній власності, - розповіла заступниця директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Галина Сеник. За її словами, на Прикарпатті є лише два таких заклади. При цьому в області загалом функціонує 15 таборів, які входять до державного реєстру.

"Фінансування на ті заклади, які є у комунальній власності, у будь-якому випадку закладене. На мінімальну зарплату і цілорічне утримання. Тобто розраховано все і на тих працівників, які забезпечують функціонування навіть і не в літній період. Тому маю надію, що ці табори отримають своє фінансування і на наступний рік запрацюють", – зауважувала Галина Сеник.

Щоб зберегти табори приватної власності, працівниця облдержадміністрації запропонувала перепрофілювати їх і приймати там не лише дітей, а й цілі родини. Також вона запевнила, що обласна влада буде опрацьовувати варіанти державної підтримки таборів, їх пільгового кредитування, виплати компенсації, звільнення від деяких видів податків.

Голова ради директорів дитячих закладів оздоровлення і відпочинку області Юрій Лазоришин сподівається на державну допомогу і початок роботи таборів у серпні. Якщо зрушень не буде, каже він, керівники прикарпатських таборів "готові до виходу з державної мережі".

Авторка: Світлана Усатюк

На початок