Прапори з Гостомеля і Бахмута продали на аукціоні у США за $500 тисяч

Прапори з Гостомеля і Бахмута продали на аукціоні у США за $500 тисяч

Прапор України з Бахмута Донецької області
. Прапор України з Бахмута Донецької області. Фото: HealthRight International

Прапор України з Бахмута та прапор Гостомельської громади (Київська область) продали на аукціоні в Нью-Йорку за 500 тисяч доларів.

Про це повідомляє міжнародна організація HealthRigh International.

"HealthRight International провела щорічний благодійний аукціон в рамках гала-вечора Health & Human Rights Award. Його метою був збір коштів на реалізацію проектів представництва HealthRight в Україні задля подолання наслідків війни", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лотами аукціону стали прапор України та прапор Гостомельської громади, які були передані в Нью-Йорк представництвом HealthRight в Україні напередодні події. Загальна сума збору склала 500 тисяч доларів.

Як повідомили у представництві організації, прапор України з Бахмута Донецької області був переданий Київському офісу Health Right солдатами та офіцерами Збройних сил України, які перебувають у зоні бойових дій – а саме на першій лінії фронту Бахмутського напрямку.

Прапор України з Бахмута Донецької області. Фото: HealthRight International
Прапор України з Бахмута Донецької області. Фото: HealthRight International

Військовослужбовці, які залишили свої підписи на прапорі, захищають Україну з початку повномасштабного вторгнення Росії та останні кілька місяців героїчно тримають оборону Бахмута.

Прапор Гостомельської громади з Гостомеля Київської області передав колишній начальник селищної військової адміністрації Сергій Борисюк.

Прапор Гостомельської громади
Прапор Гостомельської громади. Фото: HealthRight International

"Цей прапор став символом незламності українського народу й особливо Гостомельської громади, яка взяла на себе найперший удар війни у лютому 2022 році. Прапор знаходився у будівлі військової адміністрації селища Гостомель на момент початку повномасштабного вторгнення і продовжував підіймати дух українців під час періоду окупації майже до кінця березня 2022 року. Там же він залишився, коли місто було визволене від російських військ", — йдеться у повідомленні.

Також лотом на аукціоні став прапор України Гостомельської громади з населеного пункту Мощун на Київщині.

Прапор України Гостомельської громади з населеного пункту Мощун на Київщині. Фото: HealthRight International
Прапор України Гостомельської громади з населеного пункту Мощун на Київщині. Фото: HealthRight International

"Цей прапор є нагадуванням про героїзм та мужність українців, які захищали рідну землю, ціною власного життя. Саме через Мощун пролягала перша лінія фронту у березні 2022 року. Місцевими жителями тут створений Меморіал пам’яті тим, хто загинув у боях за Київщину", — йдеться у повідомленні.

Прапор був переданий від Гостомельської селищної військової адміністрації та підписаний представниками місцевої територіальної оборони, а також жителями села Мощун, які пережили тимчасове захоплення.

Міжнародна організація HealthRight International ("Право на здоров’я") працює вже понад 30 років задля розширення доступу вразливих груп населення до якісних послуг з охорони здоров’я у 30 країнах світу. У 2022 році організації HealthRight International із місцевою неурядовою організацією МБФ "Українська фундація громадського здоров’я" охопили своїми програмами понад 400 000 людей в Україні.

На початок