"Пакунки малюка" закінчились. Замість бейбі-боксів можуть видати гроші, але...

"Пакунки малюка" закінчились. Замість бейбі-боксів можуть видати гроші, але...

"Пакунки малюка" закінчились. Замість бейбі-боксів можуть видати гроші, але...
.

"Пакунків малюка", або як їх іще прийнято називати "бейбі-бокси" – на Рівненщині поки не видають. І чи видаватимуть – поки невідомо. Ситуація типова фактично по усій країні, бо така допомога закінчилась ще навесні, а тендер на нову закупівлю для всіх областей – зірвався. Влада розглядає варіант грошової компенсації.

Суспільне звернулось за коментарем щодо бейбі-боксів у Рівненську ОДА. Там кажуть, що самі чекають вирішення питання із цією допомогою і навіть запропонували на одній із нарад, аби урядовці розглянули можливість видати батькам вартість "пакунків малюка" грішми.

Рішення станом на 23 липня поки немає і Рівненщина, як область-ідейниця, чекає і слідкує за розвитком подій, – переконує перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. Про результат обіцяє повідомити одразу, як тільки самі отримають відповідь.

"Ще раз наголошую: новонародженим малюкам, їхнім мамам бажаю обов'язково терміново стати на облік в управління соціального захисту населення в кожному із районів області. І будем чекать відповідну постанову. Буде постанова – ми оперативно проінформуємо про порядок виплати цих коштів", – каже перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

За даними головного управління статистики в Рівненській області, за січень-травень народилось 4736 дітей.

Що відомо

  • "Пакунки малюка" припинили видавати ще у квітні.
  • Остання поставка пакунків на Рівненщину відбулась 28 лютого цього року, тоді надійшло 1094 бокси. За трохи більше, ніж рік дії програми, на Рівненщині роздали 13 335 пакунків.
  • Згідно з постановою Кабміну від 3 березня 2020 року, вартість “пакунку малюка” становить не більш як 5 тисяч гривень. Купують їх централізовано за державний кошт.
  • На сайті Prozorro 14-го квітня було оголошено про закупівлю "пакунків малюка" для всієї країни. Торги мали відбутися 19 червня. За 1 мільярд 233 мільйони гривень планували придбати майже 248 тисяч пакунків. Однак процедура закупівлі була відмінена.
  • "Пакунок малюка" є соціальним проектом з 2018 року, який допомагає сім'ям з новонародженими забезпечити необхідним у перші місяці життя.
  • З переліком дитячих товарів в "пакунку малюка" можна ознайомитись ТУТ.
На початок