Як Луганська ОВА планує відновлювати освіту на звільнених територіях

Як Луганська ОВА планує відновлювати освіту на звільнених територіях

Як Луганська ОВА планує відновлювати освіту на звільнених територіях
. Одна з пошкоджених шкіл на окупованій Луганщині. Фото: Telegram/Сергій Гайдай

Луганська обласна військова адміністрація представила "дорожню карту" відновлення освіти на звільнених територіях. Вона передбачає різні підходи для територій Луганщини, які були окуповані у 2014 році та після повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної військової адміністрації.

За інформацією пресслужби, для закладів освіти, що знаходяться на окупованій з 2014 року Луганщині, розроблять спеціальну адаптивну програму переходу на українську.

"За умови повного звільнення Луганської області, планується розробити типові адаптаційні освітні програми щодо переходу на навчання українською мовою у закладах освіти, окупованих з 2014 року територій", — повідомили у пресслужбі.

Також в ОВА планують, що педагоги будуть працювати на цих територіях вахтовим методом та матимуть преференції.

У населених пунктах, які були окуповані після 24 лютого 2022 року перед відновленням освітнього процесу планують обстежити матеріально-технічний стан навчальних закладів, розробити логістику та безпеку учнів та вчителів.

"Планують також створити кадровий резерв педагогічних і адміністративних працівників для роботи в закладах освіти на деокупованих територіях: своєрідний "Педагогічний десант". Мотивувати вчителів планують пільгами та вирішенням соціально-побутових питань", — повідомили у пресслужбі.

Для дітей з Луганщини, які у цьому навчальному році вчились дистанційно, хочуть розробити індивідуальні навчальні плани та нові критерії оцінювання.

В Луганській ОВА також розказали, що роботу закладів професійної та технічної освіти будуть після звільнення планувати з огляду на процеси відновлення економіки та соціальної сфери області.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок