У Рівному на хабарі затримали депутата та керівника медзакладу. Що відомо

У Рівному на хабарі затримали депутата та керівника медзакладу. Що відомо

У Рівному на хабарі затримали депутата та керівника медзакладу. Що відомо
. Колаж із фото НАБУ

У Рівному 7 червня за підозрою в отриманні хабаря затримали депутата облради та керівника диспансеру радіаційного захисту населення Сергія Шевчука. Про це Суспільному стало відомо від достовірного джерела в правоохоронних органах. Пізніше факт затримання посадовця підтвердили у НАБУ.

У пресслужбі НАБУ зазначили, що посадовець вимагав хабар і затримали його після передачі грошей:

"За даними слідства, затриманий (також є головлікарем КП "Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення") вимагав у громадянки, яка має статус "чорнобильця" та супутні захворювання, гроші за оформлення документів, необхідних для ухвалення рішення про інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС".

У НАБУ додали, що ця інвалідність встановлюється на більш тривалий час, дає право на ширший перелік пільг та соціальні виплати у більшому розмірі, ніж при звичайній інвалідності.

У Рівному НАБУ затримало керівника радіаційного диспансеру
НАБУ

Розслідували ці факти НАБУ, САП та Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції за заявою жінки, у якої вимагали гроші.

Після отримання інформації про затримання Сергія Шевчука Суспільне неодноразово телефонувало йому на мобільний, однак він поза зоною досяжності.

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок