В Івано-Франківську відкрили перші кулінарні курси "Кухарики" для дітей-сиріт

В Івано-Франківську відкрили перші кулінарні курси "Кухарики" для дітей-сиріт

В Івано-Франківську відкрили перші кулінарні курси "Кухарики" для дітей-сиріт
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

В Івано-Франківську відкрили перші кулінарні курси "Кухарики" для дітей-сиріт. Протягом десяти занять їх вчитимуть готувати перші та другі страви, десерти, випічку. Усі рецепти розраховані на те, щоб страви зробити в домашніх умовах. Про те, як навчають дітей готувати, читайте у матеріалі Суспільного.

Дітей-сиріт навчають готувати бутерброди з ковбасою
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За словами старшої майстрині Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу та туризму Раїси Здельник, тема сьогоднішнього заняття — приготування холодних закусок. Також дітей вчать прикрашати страви, правильно подавати їх та користуватися столовим приладдям.

Навчає дітей-сиріт готувати їжу
Старша майстриня Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу та туризму Раїса Здельник. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Ми докладаємо зусиль, щоб навчити їх готувати страви в домашніх умовах. Ми вже пройшли кілька курсів: перші страви, вироби з тіста — робили рогалики й відправляли їх військовим на передову", — каже Раїса Здельник.

Діти-сироти вчаться готувати страви
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

15-річна Катерина Бірюкова разом з подругою готує бутерброди зі сиром. Дівчина каже: канапки робить часто, але сьогодні дізналася про новий для себе спосіб різати сир — трикутниками.

Катерина Бірюкова навчається на курсах з приготування їжі
Катерина Бірюкова. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Я не дуже вмію готувати. Все, що я можу, — зварити пельмені. Тож вирішила пройти такі курси. Мої подружки також прийшли сюди. Мені дуже сподобалося", — розповідає Катерина Бірюкова.

12-річний Давид Кликов любить готувати й розмірковує над професією кухаря.

Давид Кликов навчається готувати їжу
Давид Кликов. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Хочу, коли виросту, — готувати почати. Це потрібно мені. Вмію вже робити омлет, відварену картоплю й от вчуся готувати салат", — каже Давид Кликов.

За словами керівниці відділу комунікації та документообігу служби у справах дітей Галини Гривінської, до участі в кулінарних курсах залучили дітей від 8 до 17 років.

Галина Гринівська розповідає про курси для дітей-сиріт
Керівниця відділу комунікації та документообігу служби у справах дітей Галина Гривінська. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"В середньому у нас 15-17 дітей. Якщо є більше, вони стають по двоє. Але загалом розраховано, що кожна дитина сама готує окрему страву. Ми бачимо, що їм це потрібно, і це дуже корисно для їхнього повсякденного життя", — пояснює Галина Гринівська.

Працівниця служби у справах дітей Івано-Франківської міської ради Олена Грабар каже: ідея таких курсів виникла на одному із засідань координаційної ради служби у справах дітей.

В Івано-Франківську відкрили перші кулінарні курси "Кухарики" для дітей-сиріт
Працівниця служби у справах дітей Івано-Франківської міської ради Олена Грабар. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Ми розв'язували питання дитячого дозвілля та зайнятості. Хотіли щось таке придумати, щоб дітям було і цікаво, і корисно, щоб вони хотіли цим займатися. Так поступово ми й придумали цю кулінарну школу", — розповідає Олена Грабар.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок