Україна виграла групу на ЧС-2023 із сокки й отримала першого суперника в плей-оф

Україна виграла групу на ЧС-2023 із сокки й отримала першого суперника в плей-оф

Матч 1/16 фіналу "синьо-жовті" проведуть у четвер, 8 червня.

Збірна України перемогою над Лівією закінчила виступи на чемпіонаті світу-2023 із сокки, що цими днями проходить у німецькому Ессені.

Свій другий Мундіаль національна команда із сокки розпочала з двох переконливих перемог. З рахунком 5:0 розгромила Єгипет, з різницею в чотири голи — чинних віцечемпіонів світу з Казахстану (6:2).

Суспільне Спорт - ексклюзивний транслятор ЧС-2023 з сокки в Україні. Дивіться прямі трансляції тут.

Перемогами у перших двох турах Україна гарантувала собі перше місце в таблиці квартету Е — жодна інша команда не мала шансів набрати шість залікових очок. Відтак матч третього туру з Лівією не мав для команди турнірного значення.

Попри це, саме в третьому турі "синьо-жовті" провели свій найрезультативніший матч на турнірі — у ворота суперників залетіли 10 м'ячів. Хеттрик оформив Андрій Цопа, по дублю провели Дмитро Іванов та Максим Литвинов.

  • Україна — Лівія 10:2

Крім України, до плей-оф вийшли Єгипет та Казахстан — з другого й третього місць у таблиці відповідно. Турнір покинула Лівія, яка не набрала в трьох турах жодного очка.

Турнірна таблиця

  1. Україна — 9 очок (3 матчі), 21:4 (різниця голів)
  2. Єгипет — 4 (3), 9:7
  3. Казахстан — 4 (3), 6:8
  4. Лівія — 0 (3), 4:21

Першим суперником України у плей-оф стане Албанія. До 1/16 фіналу вона вийшла з третього місця в таблиці групи F, пропустивши вперед Молдову та Португалію.

За путівку до 1/8 фіналу збірні зіграють у четвер, 8 червня. Початок матчу — о 21:35 за київським часом.

На початок