Потік води на затоплених територіях Бериславського району поступово стихає і стабілізується

Потік води на затоплених територіях Бериславського району поступово стихає і стабілізується

Потік води на затоплених територіях Бериславського району поступово стихає і стабілізується
. Фото: Володимир Літвінов/Telegram

Зранку 7 червня потік води на затоплених територіях Бериславського району поступово стихає і стабілізується. Втім, існує ймовірність наступних хвиль повені, спричиненої підривом дамби Каховської ГЕС. Про це у Telegram повідомив керівник Бериславської районної військової адміністрації Володимир Літвінов.

"У селі Тягинка затоплено два мости, шість вулиць селища, 50 житлових будинків та 22 частково. У селі Бургунка - шість осель опинилися у воді, із яких - три нежитлові. У селі Одрадокам’янка - частково підтоплено кладовище та вісім будинків, міст, у зв’язку з чим ускладнено під’їзд до населеного пункту. У селі Ольгівка - частково підтоплена одна з вулиць. Між Ольгівкою та Львовим спостерігається підтоплення дороги, рух неможливий", — повідомив Літвінов.

Також керівник РВА зазначив, що зниження рівня води у річці не вплинуло на роботу свердловин у Нововоронцовській, Новоолександрівській та Милівській громадах.

Раніше голова Новокаховської територіальної громади Володимир Коваленко повідомив, що у Новій Каховці, яка розташована за пів кілометра від Каховської ГЕС, вода вже не прибуває. Очікують, що звідси вода почне спадати. Також він говорив, що військові РФ практично залишили берегову територію Нової Каховки до підриву ГЕС.

Крім цього, начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк повідомила, що теракт російської армії був спрямований проти Сил оборони України і українців, а в цілому спрацював і проти них самих.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок