Підрив Каховської ГЕС: протягом доби рівень води на Херсонщині може піднятись ще на метр

Підрив Каховської ГЕС: протягом доби рівень води на Херсонщині може піднятись ще на метр

Доповнено
Підрив Каховської ГЕС: протягом доби рівень води на Херсонщині може піднятись ще на метр
. Херсон. Затоплені сходинки на міській набережній у парку Слави, день 6 червня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон

Станом на ранок 7 червня інтенсивність підтоплення населених пунктів правобережної Херсонщини внаслідок підриву Каховської ГЕС зменшилась. Втім, у наступні 20 годин очікують підняття рівня води ще до метра. Про це в Telegram повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У своєму відеозверненні він сказав, що ніч на 7 червня пройшла без надзвичайних подій. Хоч вода дісталась вже й території Білозерської громади.

"Станом на сьогодні затоплені 1852 будинки на правобережній Херсонщині. Вже всі працюють над тим, щоб допомогти людям, які опинились в зоні підтоплення. Вночі до нас звернулись 13 людей, з них – 5 жителів лівобережжя за допомогою. На 6 ранку евакуйовані 1457 людей, з мікрорайону Корабел вивезені 1286 жителів", — сказав Прокудін.

Також він повідомив, що зранку вже надали допомогу 10 людям. Всі служби перебувають на робочих місцях.

Російські війська в ніч на 6 червня підірвали Каховську ГЕС. В зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів. Більшість з них на лівобережжі Херсонщини. З Херсона та області евакуюють людей, домівки яких затопило водою.

У Херсоні триває евакуація з підтоплених районів. Протягом ночі вода дійшла до нових вулиць у мікрорайоні Шуменський. Про це повідомив у відеозверненні начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

"Однак на сьогоднішній день ми бачимо, що потік води зменшується, і розраховуємо, що протягом дня вода почне спадати", — сказав він.

Також повідомив, що для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації до Херсона прибули 100 рятувальників з різних регіонів України.

Окупаційна влада не організувала евакуацію людей з підтоплених районів лівобережної Херсонщини. Чимало жителів Олешок провели ніч на дахах будинків, рятуючись від води, повідомила у Telegram радниця з комунікації Офісу Президента Дар'я Зарівна.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок