"Задоволена тим, як прогресую". Леся Цуренко оцінила покращення своєї гри у сезоні та виступ на Ролан Гаррос

"Задоволена тим, як прогресую". Леся Цуренко оцінила покращення своєї гри у сезоні та виступ на Ролан Гаррос

Ексклюзивно
"Задоволена тим, як прогресую". Леся Цуренко оцінила покращення своєї гри у сезоні та виступ на Ролан Гаррос
. Леся Цуренко. Фото: Getty Images

Ексклюзивний коментар Лесі Цуренко для Радіо Промінь.

34-річна українська тенісистка Леся Цуренко повторила свій найкращий результат у кар'єрі на Ролан Гаррос – вона дійшла до четвертого раунду змагань (1/8 фіналу). Однак через проблеми зі здоров'ям змушена була знятися під час гри проти Іги Швьонтек, першої ракетки світу.

Разом з тим, після успішного виступу в Парижі, а також серії попередніх вдалих результатів, Леся Цуренко повернеться у топ-50 світового тенісного рейтингу. Про покращення у грі, самопочуття та оцінку грунтового сезону Леся Цуренко розповіла в коментарі Радіо Промінь.

  • Про самопочуття і хворобу

"Скажу чесно: знала, що я не в порядку, але зробила максимум, на який була спроможна. Зокрема, були усі ці здорові речі: попити побільше води з лимончиком, вітамін С тощо. Робила усе можливе. Дуже сподівалася, що самопочуття покращиться, але, на жаль, було навпаки. СьогодніВівторок, 7 червня. самопочуття ще більше погіршилося. Мені дуже шкода, що так сталося, бо, по-перше, така стадія турніру, а, по-друге, кожен матч з Ігою на вагу золота. Після кожного поєдинку з нею завжди додаєш.

Гадаю, [зі мною] нічого надзвичайного: один із людських вірусів. Потрібно днів п'ять на одужання, тоді як у мене вийшло два з половиною. Вівторок, певно, буде найгірший день, а далі піде на покращення. Я завжди впевнена у своєму здоров’ї, але, коли трапляються такі моменти, що потрібно похворіти, нічого, на жаль, не вдієш".

  • Про поради команди напередодні матчу рпоти Швьонтек

"Напередодні матчу я змогла потренуватися упродовж лише 7-10 хвилин. Було нереально давати хоча б якесь мінімальне навантаження. Тому усі розуміли, що матч буде надто складно грати фізично. Проти Іги навіть у нормальному стані грати важко, а коли ще і хвороба, то тим більше. Важливо все ж зберегти здоров’я: якщо серцево-судинна система та увесь організм бореться з вірусом, то гра у матчі дає додаткове навантаження, і це може мати негативні наслідки".

  • Про оцінку грунтової частини сезону

"Був гарний турнір та й, загалом, увесь грунтовий сезон був несподівано для мене був хорошим. Я дуже добре себе почуваю: фізично сильна та здорова, якщо говорити про частини тіла. Усе дуже класно: я витривала та швидка. Передивляюся матчі та бачу це і те, наскільки я додала у багатьох показниках. Саме тому у мене є такі результати.

Це зовсім інші відчуття, коли вдається вигравати поєдинки – 6:1, 6:1, а не у трьох сетах за три години. Плюс ще й такі суперниці були на цьому турнірі. Тому, загалом, я дуже задоволена собою, навіть тим, як я прогресую. Можливо, багато, хто із людей від мене не очікує того, що я прогресуватиму у такому віці, але я справді це роблю. І я додаю у грі, і це відбувається дуже швидко. Я задоволена і буду продовжувати працювати".
  • Про найближчі плани
"Я заявлена на турнір у Ноттінгемі, який проходитиме наступного тижня, але 90%, що не гратиму на ньому. Далі буде уся англійська серія на траві: поїду до Бірмінгема, до Істборна та на Вімблдон".

Що відомо про виступ Лесі Цуренко в 2023 році

  • Леся Цуренко розпочала 2023-й рік на 137-му місці у світовому рейтингу. Після Ролан Гаррос вона повернеться у топ-50 і буде перебувати в п'ятому десятку.
  • На Ролан Гаррос Цуренко перемогла, зокрема, 13-ту ракетку світу, чешку Барбору Крейчикову, а також ексчемпіонку US Open Б'янку Андреєску.
  • У грунтовій частині сезону Цуренко провела 12 матчів, виграла 8.

На початок