"За живу школу". Під Волинською ОДА акція проти дистанційного навчання

"За живу школу". Під Волинською ОДА акція проти дистанційного навчання

"За живу школу". Під Волинською ОДА акція проти дистанційного навчання
. Суспільне Волинь

Акція під облдержадміністрацією сьогодні, 22 липня розпочалась о 12:00. До ОДА прийшли батьки, які проти продовження дистанційного навчання, - розповіла Суспільному одна з учасниць Тетяна Теребус.

До акції "Батьки за традиційну освіту" у Луцьку долучилось 25 людей. Таку кількість учасників Суспільному озвучив заступник начальника поліції міста Юрій Сидорук.

Акція батьків всеукраїнська, - каже організатор Григорій Недолуга. Люди принесли плакати зі своїми вимогами: "Батьки на захисті освіти своїх дітей", "Батьки за традиційну освіту", "За живу школу".

"Я бачу, що немає ніякого толку від того, що він вчиться вдома. Він не сприймає маму за вчителя. Виходить, що за пів року дитина не розвивається як треба, тому я проти дистанційного навчання", - розповів батько одного із луцьких школярів Андрій Іванюк.

У поліції про акцію знали, сьогодні тут забезпечують порядок. "Акція відбувається без порушення карантинних вимог", - каже заступник начальника поліції міста Юрій Сидорук.

"За живу школу". Під Волинською ОДА акція проти дистанційного навчання
"За живу школу". Під Волинською ОДА акція проти дистанційного навчання. Суспільне Волинь

Зважаючи на продовження карантину в державі до 31 серпня, напрацьовують кілька варіантів навчання із першого вересня, розповіла суспільному начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Людмила Плахотна. "Матимемо зони: червона, зелена оранжева, жовта зона. Відповідно кожна зона матиме інші підходи. Та зона, яка буде червона, буде навчатися із елементами дистанційної форми навчання", - каже освітянка.

Акція тривала дві години. Учасники передали звернення до Президента і Міністра охорони здоров’я через облдержадміністрацію з проханням не розпочинати новий навчальний рік з дистанційною формою.

Нагадаємо, на початку липня, депутати Луцькради письмово звернулися до Кабміну. У листі міські обранці вказали на неефективність та недоцільність упровадження дистанційного навчання у школах.

Читайте також "У регіонах "червоної" зони школи не відкриють. Яким буде навчання з 1 вересня"

Що відомо

- З середини березня Волинські школярі та студенти, через пандемію коронавірусу перейшли на дистанційну форму навчання.

- Наприкінці квітня для школярів молодших класів запустили онлайн уроки на центральних каналах країни.

- В Україні через загальнонаціональний карантин для учнів 4 та 9 класів скасували Державну підсумкову атестацію.

- Останні дзвоники для школярів провели в режимі онлайн. Випускні вечори проводити заборонили.

На початок