У Харкові протестували проти дистанційного навчання

У Харкові протестували проти дистанційного навчання

У Харкові протестували проти дистанційного навчання
. Суспільне Харків

До будівлі Харківської облдержадміністрації вийшли батьки з дітьми, які виступають проти онлайн-уроків. Через загрозу коронавірусу дистанційне навчання можуть продовжити.

Мітингувальники розпочали протест 22 липня о 12:00.

Люди тримали в руках плакати з написами російською "Ми хочемо навчатися в школі", "Діти хочуть до школи", "Проти онлайн-школи".

"Ми хочемо навчатися у школі": у Харкові пройшов мітинг проти онлайн-уроків
Суспільне Харків

Учасниця акції Ірина розповіла, що її донька не могла самостійно розібратися з новими предметами, а приділити їй уваги вона не мала часу.

"У нас у цьому році додалася хімія, фізика. Дитина взагалі "плаває" конкретно. Нам же треба школу закінчувати. Дуже погано. Я дитині не могла приділяти увагу. Не могла, на жаль. На роботі. Приходжу — вона сама", — каже Ірина.

мітинг дистанційне навчання
Суспільне Харків

мітинг дистанційне навчання
Суспільне Харків

мітинг дистанційне навчання
Суспільне Харків

До протестувальників вийшла директорка Департаменту науки і освіти ХОДА Анжеліка Крутова. За її словами, на нараді за участі Олексія Кучера у регіоні вирішили, що буде "живий навчальний процес". Крутова посилалася на дію адаптивного карантину.

"В Харківській області прийнято рішення про "живий" навчальний процес. Студенти, школярі — усі підуть у класи, аудиторії. В садочки. У цьому році у нас в області відкривається п'ять нових шкіл, п'ять нових садочків. Вже наймаються працівники", — повідомила Крутова.

За даними поліції, в акції взяли участь близько 200 людей. Порушень не було.

Що відомо

  • У березні в Україні запровадили карантин, термін якого подовжували, а згодом замінили на адаптивний. 3 липня регіональна комісія ухвалила рішення, за яким міські й районні комісії мають самі вирішувати, чи посилювати їм карантин з урахуванням епідемічної ситуації у громадах.
  • 22 липня уряд продовжив карантин до кінця літа, проте з певними умовами.

Авторка: Дар'я Рудаченко

На початок