Ветеран війни Олександр Кравченко з Житомирщини увійшов до національної збірної "Ігор Нескорених-2023"

Ветеран війни Олександр Кравченко з Житомирщини увійшов до національної збірної "Ігор Нескорених-2023"

Ветеран війни Олександр Кравченко з Житомирщини увійшов до національної збірної "Ігор Нескорених-2023"
Учасник бойових дій Олександр Кравченко з Коростишева увійшов до складі національної збірної "Ігор Нескорених-2023". 2023 рік. Фото: Facebook Житомирського регіонального центру з фізкультури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт"

Ветеран війни, учасник бойових дій Олександр Кравченко з Коростишева увійшов до складу національної збірної команди "Ігор Нескорених-2023". Це будуть його перші міжнародні змагання "Ігор Нескорених", сказав у коментарі Суспільному Житомир очільник Житомирського регіонального центру з фізкультури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт" Юрій Панасюк.

За його словами, Олександр тричі ставав учасником національних змагань. У 2021 році це були "Ігри Нескорених" та "Ігри Воїнів", де він виборов призові місця у змаганнях з легкої атлетики, пауерліфтингу та веслуванні на тренажерах.

У 2023 році на відбірковому етапі "Ігор Нескорених" Олександр змагався у веслуванні на тренажері (за одну хвилину), та з легкої атлетики. Тоді він здобув три нагороди:

  • дві золоті медалі з бігу на 100 метрів і 400 метрів;
  • срібну нагороду – біг 200 метрів.

"Відбір учасників національної збірної відбувається за різними критеріями, – каже Юрій Панасюк. – Окрім спортивних показників враховується ще ефективність реабілітації, вмотивованість учасника. Олександр – молода людина, яка внаслідок війни втратила частину м’язів на нозі, але він продовжує вести активне життя: працює, грає в шахи, займається спортом".

Попередньо Олександр Кравченко планує змагатися в декількох видах спорту – в легкій атлетиці та веслуванні на тренажерах. Змагання проходитимуть у вересні 2023 року в Дюссельдорфі. Всього Україну представлятимуть 25 спортсменів.

Що відомо про відбір до національної збірної "Ігор Нескорених-2023"

Відбір збірної України на Міжнародні ветеранські змагання Invictus Games проходив 29 – 30 квітня у Львові. В змаганнях взяли участь вісім спортсменів-ветеранів війни з Житомирщини. Тоді вони здобули одинадцять нагород.

П'ятого червня оголосили склад національної збірної "Ігор Нескорених". Збірна України рекордним складом виступить на Іграх нескорених-2023.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок