Аріна Сабалєнко – суперниця Еліни Світоліної у чвертьфіналі Ролан Гаррос

Аріна Сабалєнко – суперниця Еліни Світоліної у чвертьфіналі Ролан Гаррос

Аріна Сабалєнко – суперниця Еліни Світоліної у чвертьфіналі Ролан Гаррос
. Аріна Сабалєнко, фото: GETTY IMAGES

Українка проведе третій матч поспіль на турнірі проти "нейтральної" тенісистки.

Друга ракетка світу, білоруска Аріна Сабалєнко, яка виступає на міжнародних змаганнях у "нейтральному статусі", стане суперницею Еліни Світоліної в 1/4 фіналу Ролан Гаррос. У матчі четвертого раунду турніру Сабалєнко здолала американку Слоан Стівенс.

Матч Сабалєнко проти Стівенс пройшов у двох сетах. У першій партії Аріна вигравала 5:0, але довела справу до тайбрейку (6:6), де все-таки змогла виграти партію – 7:5. У другій партії Сабалєнко двічі вигравала з брейком і зрештою втримала перевагу – 6:4.

За матч проти Стівенс "нейтральна" тенісистка зробила 24 віннери та 40 невимушених помилок. Сабалєнко грає у дуже активний теніс, будує свою гру від атаки.

На шляху до чвертьфіналу Ролан Гаррос-2023 Аріна не програла жодного сету, виграла чотири матчі з рахунком 2:0. Зокрема, у першому раунді змагань білоруска зустічалася з українкою Мартою Костюк.

Після гри Костюк не потиснула руку Сабалєнко, за що її освистали трибуни.

А сама Сабалєнко.після матчу уже третього раунду відмовилася від пресконференції, з посиланням на питання своєї безпеки. До того вона отримували запитання на пресконференціях від української журналістки на турнірі.

Ролан Гаррос-2023: четвертий раунд

Аріна Сабалєнко (Білорусь, 2) – Слоан Стівенс (США) 2:0 (7:6 (5), 6:4)

Світоліна – Сабалєнко: що відомо про зустріч

  • Це буде третя очна гра між Еліною та Аріною, рахунок між ними – 1:1. Останній матч у 2020 році виграла Еліна, теж на грунтовому покритті – у півфіналі турніру в Страсбурзі.
  • Матч між Світоліною та Сабалєнко відбудеться у вівторок, 6 червня.
  • Аріна Сабалєнко ніколи раніше не доходила далі третього раунду на Ролан Гаррос, тож її виступ цьогоріч на турнірі уже є особистим рекордом.
  • У 2023 році саме Сабалєнко виграла поки єдиний турнір Великого шолому: вона перемогла на Australian Open-2023.
  • У попередніх двох раундах Еліна Світоліна обіграла двох "нейтральних" тенісисток, обидва були росіянками.
На початок