16,5 млн грн за спожитий газ боргують прикарпатці, які мають субсидію

16,5 млн грн за спожитий газ боргують прикарпатці, які мають субсидію

16,5 млн грн за спожитий газ боргують прикарпатці, які мають субсидію
. АТ "Івано-Франківськгаз"

Прикарпатці, які мають субсидії, але боргують за спожитий газ, можуть не отримати пільги наступного сезону. Про це на пресконференції повідомив комерційний директор АТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик.

Франківки Тетяна Мізонова та Любов Железняк отримують субсидію. Проте кажуть, що її розмір занадто малий.

"Ну, якась може одна четверта оплати за опалення і все. От 160 гривень в нас в літній період субсидія, а оплата за квартиру - за тисячу виходить", - каже Тетяна Мізонова.

"Пенсія - дві тисячі гривень, і що там тої субсидії? А в мене цукровий діабет. Мені виписали ліки за 1 500", - розповідає Любов Железняк.

Франківка Анна Волгіна зараз субсидію не отримує. За комунальні послуги платить справно. Розповідає, що раніше, коли була пільга, було краще.

"Наприклад, я одна на однокімнатну квартиру, тоді мені субсидії вистачало. Зараз її немає вже. Оскільки в мене дуже маленька пенсія, то субсидія потрібна. І ще, якщо допомоги нема ні від кого, то так, потрібна. Коли в людей є діти за кордоном і допомагають, то їм, можливо, не потрібна та плутанина, бо там то одна платіжка приходить, то друга, то третя", - пояснює Анна Волгіна.

За словами комерційного директора АТ "Івано-Франківськгаз" Віктора Кедика, близько 98 тисяч прикарпатців, які отримують субсидії, боргують за спожитий газ.

"Майже 17 тисяч гривень заборгованості мають ті, хто отримують субсидії. Ті споживачі, які боргують, є у зоні ризику того, що у жовтні, коли будуть аналізувати, чи отримали вони субсидію, можуть опинитися в ситуації, що субсидії їм надаватися не будуть", - говорить Віктор Кедик.

Усіх таких споживачів, каже Віктор Кедик, просять звіритися щодо сум заборгованості і за потреби укласти договір реструктуризації.

Заступник директора департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА Степан Микицей розповідає, що станом на сьогодні субсидію отримує 101 тисяча прикарпатців.

Він каже: "Цим усім людям у травні перерахували субсидії на наступний сезон. Із цієї 101 тисячі перепризначено було 88-ми тисячам осіб, восьми тисячам відмовили в призначенні субсидій з різних причин. З них чотири тисячі осіб отримали відмову через заборгованість понад три місяці за оплату житлово-комунальних послуг".

Авторка: Галина Марійчин

На початок