Центр Луцька перекритий, установи не працюють. Що відбувається у місті

Центр Луцька перекритий, установи не працюють. Що відбувається у місті

Центр Луцька перекритий, установи не працюють. Що відбувається у місті
. Суспільне Волинь

Станом на 17:40 21 липня центр Луцька все ще залишається перекритий. Навколишні будівлі та організації не працюють, повідомив Суспільному патрульний поліцейський Дмитро Дудар.

Весь центр міста нині огороджений стрічкою. Тимчасово заборонений прохід до Театрального майдану міста, зупинений рух транспорту. Закритий центральний універмаг міста та усі магазини. "Можете побачити, метрів 400-500 - огороджено", - розповідає патрульний поліцейський Дмитро Дудар.

Центр Луцька перекритий: поліція проводить операцію "Заручник"
Центр Луцька перекритий: поліція проводить операцію "Заручник". Суспільне Волинь

У центральній частині нині не працюють магазини, кафе та установи. Більшість зачинилися задля власної безпеки. Чи не единий магазин який продовжив роботу - місцева оптика.

"У нас такого ще не було. Постійно ходять у бронежилетах повз магазин поліцейські. Кількість покупців зменшилася. До перекриття центру людей було багато", - розповіла кореспондентам суспільна продавчиня магазину оптики Інна Басун.

Події з захопленням заручників у Луцьку розгортаються з 09:30 ранку 21 липня. Правоохоронці повідомили Суспільному, що до поліції Луцька зателефонував чоловік, який заявив, що він захопив автобус з людьми. На місце події негайно виїхали бригади спецпризначенців, площу Театральну та прилеглу територію оточили. З чоловіком ведуться перемовини.

Станом на 17:40 заручники досі перебувають в автобусі. На місці події час від часу лунають вибухи.

Що відомо

  • Зранку у центрі Луцька чоловік забарикадувався в автобусі та взяв заручників. У автобусі опинилося від 10 до 20 пасажирів. Їх чоловік утримує силою
  • Відомо, що захоплений автобус їхав із села Красилівка Камінь-Каширського району. На автостанції розповіли про водія, який теж опинився у заручниках.
  • Чоловік, який захопив автобус та пасажирів називає себе Максим Плохой. Насправді ж його звуть Кривош Максим Степанович, 1975 року народження. Чоловік вже відбував покарання у в'язниці за інші злочини.
  • На місце події прибув міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков, з його слів перемовини з захопником тривають.
На початок