Третина укриттів Києва не придатні до використання, більше сотні зачинені — Камишін

Третина укриттів Києва не придатні до використання, більше сотні зачинені — Камишін

Третина укриттів Києва не придатні до використання, більше сотні зачинені — Камишін
. Фото: КМВА / Telegram

Станом на ранок 4 червня спеціальна комісія перевірила 1078 укриттів в столиці. З них половина не робочі — не готові до використання або комісія не змогла відкрити.

Роботою першого дня перевірки укриттів поділився міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у своєму Telegram.

"З недовірою сприйняв те, що половина — були відкриті і признані готовими. Коли ми вчора вибірково перевіряли з нашим мером укриття в Оболонському районі, то абсолютна більшість укриттів були закритими. А коли ми їх таки відкривали, то вони виявлялись непригодними для використання", — йдеться у повідомленні міністра.

Він зазначив, що за перший день перевірки високий відсоток відкритих і готових укриттів саме у школах, дитсадках і лікарнях. Там ситуація трохи краща ніж загалом по місту.

Що відомо про перевірку укриттів у столиці

На базі Департаменту муніципальної безпеки КМДА сформувано 10 мобільних груп за участі громадських активістів, які перевіряють стан укриттів і цілодобовий безперешкодний доступ до них населенню.

Спеціальна комісія працюватиме 10 днів та вибірково перевірятиме щодня кожен район столиці. За словами Олександра Камишіна, в Києві укриттів більш як 4 тисячі, проте точна кількість ще встановлюється.

Спеціальна мапа укриттів є в додатку "Київ Цифровий". Мер міста Віталій Кличко розповів, що у застосунку створений механізм зворотнього звʼязку та просить киян долучатися до його розвитку.

На початок