Леся Цуренко розгромила ексчемпіонку US Open та повторила особистий рекорд на Ролан Гаррос

Леся Цуренко розгромила ексчемпіонку US Open та повторила особистий рекорд на Ролан Гаррос

Леся Цуренко розгромила ексчемпіонку US Open та повторила особистий рекорд на Ролан Гаррос
. Леся Цуренко. Фото: Jimmie48

У наступному колі зіграє з Ігою Швьонтек.

Леся Цуренко вдруге в кар'єрі зіграє в четвертому раунді Ролан Гаррос. В 1/16 фіналу поточного турніру українка перемогла ексчемпіонку US Open Б'янку Андреєску.

Цього року на Відкритому чемпіонаті Франції українка досі не втратила жодного сету. З рахунком 2:0 на старті змагань вона пройшла американку Лорен Девіс та колишню чемпіонку Ролан Гаррос, чешку Барбору Крейчикову.

Раніше з Андреєску Леся зустрічалися двічі: обидва матчі, зокрема на змаганнях у Хуахіні цього року, Цуренко виграла на відмові канадської тенісистки.

Як пройшов матч

  • Перший сет пройшов за ініціативи Цуренко. Українка заробила 12 активно виграних очок (у суперниці — 2) та реалізувала всі 3 брейкпойнти. Підсумок партії — 6:1.
  • Стартовий гейм у наступному сеті Леся програла на власній подачі, але одразу зробила зворотній брейк — 1:1.
  • Надалі Цуренко не поступалася: виграла 5 геймів поспіль та закрила зустріч з другого матчболу.
  • Леся реалізувала 100% власних брейкпойнтів (6/6), заробила 20 віннерів та припустилася 12 невимушених помилок (в Андреєску — 22).

Ролан Гаррос. 1/16 фіналу

Б'янка Андреєску (Канада) — Леся Цуренко (Україна) — 0:2 (1:6, 1:6)

Що означає перемога Цуренко

  • Цуренко повторила особистий рекорд на Ролан Гаррос. Досі їй доводилося грати у четвертому раунді турніру лише одного разу — в сезоні-2018.
  • Вперше в історії в четвертому раунді French Open зіграють одразу дві українки. Раніше свій матч 1/16 фіналу виграла Еліна Світоліна, яка вийшла на дев'яту ракетку світу Дар'ю Касаткіну.
  • Наступною суперницею Цуренко на турнірі стане лідерка світового рейтингу Іга Швьонтек. У двох попередніх очних матчах Леся не виграла в польки жодного сету — двічі по 0:2.
На початок