Ердоган склав присягу після перемоги в другому турі виборів президента Туреччини

Ердоган склав присягу після перемоги в другому турі виборів президента Туреччини

Ердоган склав присягу після перемоги в другому турі виборів президента Туреччини
. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Фото: AP

Реджеп Тайїп Ердоган склав президентську присягу після перемоги в другому турі виборів президента Туреччини.

Як повідомляє Anadolu, церемонія інавгурації відбулась у столиці Туреччини Анкарі.

"Урочиста церемонія присяги та вступу на посаду президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана відбулася у суботу, 3 червня, у будівлі турецького парламенту в Анкарі. Серед учасників церемонії інавгурації, представники 78 країн світу, серед яких понад 20 глав держав та урядів", — йдеться у повідомленні.

Тимчасовий голова парламенту Туреччини Девлет Бахчелі передав Ердогану документ, що засвідчує перемогу на виборах президента. Після цього Ердоган зачитав текст присяги народу Туреччини.

"Після церемонії інавгурації Ердоган покладе вінок до Мавзолею засновника Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка. Програма урочистих заходів продовжиться у Президентському комплексі, де Ердоган прийме вітання", — пише видання.

Після цього президент Туреччини пройде до резиденції "Чанкая", де буде влаштований офіційний обід на честь його високопоставлених гостей. Насамкінець він проведе брифінг, на якому Ердоган оголосить склад нового уряду країни.

Термін повноважень президента Реджепа Таїпа Ердогана, переобраного на пост глави держави за підсумками виборів 28 травня, триватиме до 2028 року.

28 травня у Туреччині відбувся другий тур президентських виборів. Ввечері голова Вищої виборчої комісії Туреччини Ахмет Єнер заявив, що Реджеп Тайїп Ердоган переобраний президентом країни у другому турі голосування за результатом підрахунків майже всіх бюлетенів. Він зазначив, що чинний президент отримав 52,1 відсотка голосів, а його конкурент Киличдароглу набрав 47,9 відсотка після підрахунку 99,43% бюлетенів.

За результатами виборів Ердоган очолив Туреччину втретє.

На початок