На Черкащині перевіряють укриття. Куди звернутися, якщо вас не пустили

На Черкащині перевіряють укриття. Куди звернутися, якщо вас не пустили

На Черкащині перевіряють укриття. Куди звернутися, якщо вас не пустили
. Головне управління поліції Черкаської області

На Черкащині поліцейські разом із профільними службами обстежують укриття. Вже провели перші комісійні обстеження, розповіла Суспільному речниця Головного управління поліції Черкащини Наталія Ткачук.

Мета — визначити рівень готовності до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту та забезпечити безперешкодний цілодобовий доступ до них.

"Якщо ви виявили у вказаних об’єктах будь-які порушення чи недоліки або об’єкт укриття зачинений, просимо одразу звертатись до поліції на спецлінію 102", – зазначила Наталія Ткачук.

У разі виявлення недоліків будуть надані рекомендації стосовно їхнього негайного усунення, а у випадку відмови вжиття відповідних заходів відповідальними особами, винні будуть притягнуті до відповідальності, пояснила речниця.

Як повідомив керівник ОВА Ігор Табурець, 2 червня на Черкащині провели засідання регіональної комісії ТЕБ та НС. Йшлося про забезпечення цілодобово вільного доступу до укриттів по області:

"Найближчими днями спецкомісії перевірять кожне укриття, зокрема і щодо укомплектування всім необхідним. Практично щоденно ворог атакує країну з повітря. Тож наше завдання – гарантувати можливості для убезпечення жителів, коли звучить сигнал тривоги", – повідомив Ігор Табурець.

Станом на 2 червня на Черкащині налічується 1 522 об’єкти, що можуть слугувати укриттями.

Куди звернутися, якщо укриття зачинене

Про зачинені укриття можна інформувати зателефонувавши на "гарячі лінії"

  • 101, 102, 112
  • 0687976545, 336005, 335998 (оперативний черговий ОВА)
  • 0686218029, 0504201356 (черговий Контактного центру ОВА)
  • 1505 (оперативний черговий м. Черкаси)
  • 0674744498, 317291 (додаткові номери ОКЦ ДСНС у Черкаській області)

Перелік захисних споруд Черкащини: https://ck-oda.gov.ua/perelik-zaxisnix-sporud-cherkaskoyi-oblasti/

Що відомо про стан укриттів в Україні

В Україні перевірили вже понад 4800 укриттів: 252 з них були зачинені, ще 893 — непридатні для використання, повідомив міністр внутрнішніх справ Клименко. Порушення зафіксували та доручили відповідальним установам усунути недоліки.

Після загибелі трьох людей біля зачиненого укриття у Києві президент Зеленський доручив провести повну ревізію всіх укриттів у столиці та по країні. Результати перевірок мають надати протягом десятьох днів.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок