Одеська область відповідає критеріям МОЗ, однак послаблювати карантин не будуть

Одеська область відповідає критеріям МОЗ, однак послаблювати карантин не будуть

Одеська область відповідає критеріям МОЗ, однак послаблювати карантин не будуть
. Суспільне Одеса

Епідеміологічна ситуація в Одеській області станом на 21 липня відповідає критеріям Міністерства охорони здоров'я щодо послаблення карантинних обмежень. Про таке повідомили на сайті МОЗ України.

Зокрема динаміка інфікування на COVID-19 становить 9,01% на 100 тисяч населення, тоді як допустимий максимум - 10%. Також, за даними міністерства, відсоток виявлення захворюваності в Одеській області наразі складає 7,87% при максимально допустимому для послабленню показнику в 11%.

Крім того охоплення тестуванням на Одещині вдвічі перевищило вимоги. Наразі це 48,90% на 100 тисяч людей, МОЗ вимагає щонайменше 24%.

Додамо, для послаблення карантинних обмежень завантаженість ліжок у медзакладах, де приймають пацієнтів з COVID-19, не має перевищувати 50%. За підрахунками міністерства, на Одещині зайнято лише 7,09% місць у лікарнях.

Однак, за словами головного санітарного лікаря регіону Віталія Гончарова, попри відповідність усім чотирьом показникам, "найближчий тиждень" послаблювати карантин в Одеській області не будуть.

Водночас прессекретар Одеської обласної адміністрації Денис Соколов запевнив Суспільне, що ОДА хоче дозволити розважальним закладам, закладам культури та громадського харчування працювати після 23 години.

"До прем’єрміністра Одеською ОДА було спрямовано листа, де ми просимо замінити цю заборону на регулярні санітарні перевірки та дозволити цим закладам працювати вночі, адже вони дають тисячі робочих місць мешканцям регіону," - пояснив Денис Соколов.

Нагадаємо, 13 липня комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації Одеської міської ради ухвалила рішення про посилення карантинних заходів у місті. Розважальним закладам, а також тим, які надають послуги громадського харчування, заборонили працювати та обслуговувати відвідувачів з 23:00 до 07.00.

Пізніше, 14 липня, керівник Одеської ОДА Максим Куций розповів, що планує звернутися до Кабміну та Офісу президента щодо скасування обмеження в роботі розважальних закладів після 23:00. На переконання Куцого, влада має “знайти компроміс” між прибутковою роботою одеського бізнесу та безпечним відпочинком туристів.

16 липня люди вийшли на акцію протесту біля пам'ятника Дюку де Рішельє на Приморському бульварі в центрі Одеси. Учасників заходу вимагали скасувати заборону на роботу ресторанів та нічних клубів після 23:00.

Читайте також

На початок