"В учнів почалися психологічні розлади": мер Одеси запропонував відкрити школи 1 вересня

"В учнів почалися психологічні розлади": мер Одеси запропонував відкрити школи 1 вересня

"В учнів почалися психологічні розлади": мер Одеси запропонував відкрити школи 1 вересня
.

Одеські школярі можуть піти до школи вже 1 вересня. Про це під час засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

За його словами, під час карантину без вчителів школярам достатньо важко навчатися самостійно. Крім того, на думку Труханова, школи мають готуватися до надання психологічної допомоги учням.

"У багатьох дітей почалися психологічні розлади, виявилося, без школи дуже важко. Ми будемо отримувати рекомендації від лабораторного центру, державної комісії ТЕБ та НС, від Міністерства охорони здоров’я. Однак ми повинні мати свою позицію. Я не виключаю того, що ми будемо виносити питання про те, що попри все, дотримуючись санітарних заходів, дистанції та носіння масок, діти пішли до школи 1 вересня", – пояснив Труханов.

Для дотримання карантинних заходів, мер запропонував розбити класи на дві групи. Він підкреслив, що попри закриття шкіл діти ходять на море, а деякі старшокласники відвідують нічні клуби, де не дотримуються правил карантину.

"Я вважаю, що більш якісно та організовано ми зможемо забезпечити контроль, безпеку та дотримання санітарних норм в наших навчальних закладах. Тому ми повинні не чекати сигналів, а готувати свої пропозиції та готуватися до 1 вересня", – додав міський голова.

Остаточно питання щодо відкриття шкіл планують вирішити у серпні на засіданні комісії ТЕБ та НС після обговорення з директорами шкіл, батьківською та педагогічною радами.

Читайте також

  • Дитячі табори залишаються зачиненими — рішення держкомісії
  • Дистанція, медики та маски: в Одесі відбулося перше ЗНО в умовах посиленого карантину
  • "Якщо так буде далі, ми закриємо Одесу": Труханов про порушення карантину дискотеками та барами
  • Дистанція на пляжах та закриття нічних клубів: як карантин змінює курортне життя Одеси та області
На початок