У Сумах триває обласний етап патріотично-військової гри "Джура"

У Сумах триває обласний етап патріотично-військової гри "Джура"

Обласний етап гри "Джура" триває у Сумах
. Фото: Суспільне Суми

У Сумах триває обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл""Джура". 2 червня – другий змагальний день, що проходить на території Сумського національного аграрного університету.

Гра відбувається на кількох локаціях. На одній з локацій відпрацьовували навички тактичної медицини. Діти навчалися доставляти пораненого з “червоної” в “зелену” зону.

“Я дев'ять років був у кадетському корпусі, в “Джурі” беру участь чотири роки. Піднімає дух, надає дуже багато бадьорості, мужності. Я – командир відділення і навчаю хлопців. Ми робили тактичну медицину, фізо, медична теорія була”, - зазначив учасник гри Олександр Горкавий.

джура Суми
Фото: Суспільне Суми

На іншій локації вчили користуватися зброєю і переміщенню на полі бою.

Змагання включають і теоретичну частину. У другий день гри учасники демонстрували знання в грі “Відун”.

“Історичний конкурс. Історія України: про козацтво, про війни, про унії, про все це. На деяких питаннях було складно, тому що не завжди пам'ятаєш роки і деякі події змішуються в купу. Я тут не перший раз. Мені подобається, їжджу. Захоплює”, - поділилася враженнями учасниця Анна Мягких.

джура Суми
Фото: Суспільне Суми

“Виховується відповідальність”, - додав учасник Ярослав Москалець.

До участі в обласному етапі долучилися переможці перших етапів гри. Це представники Андріяшівської, Миколаївської, Боромлянської, Попівської сільських рад, Краснопільської селищної ради, Кролевецької, Конотопської, Роменської, Лебединської, Путивльської, Буринської, Тростянецької, Сумської міських рад, як розповів бунчужний обласного етапу гри Володимир Міщенко. Змагаються 16 команд у двох вікових групах.

“3 червня їх чекають квести, буде продовження орієнтування і підсумки дня. 1 червня в них відбувалося шикування, кидання гранати – хто далі кине. Ввечері, після насиченої програми, коли вони дуже переживають, у них була розвантажувальна емоційна програма, де вони могли поспівати українських пісень, поспілкуватися і разом з інструкторами пограти в баскетбол”, - розповів бунчужний обласного етапу гри Володимир Міщенко.

джура Суми
Фото: Суспільне Суми

Патріотична гра “Джура” започаткована у 2003 році з ініціативи Українського козацтва, зазначив співорганізатор змагань, представник обласного територіального центру комплектування.

“В 2009 році вона дещо трансформувалася. І в тому вигляді, в якому зараз, вона буквально з цього року. До прикладу, тактична підготовка тільки цього року була запроваджена, раніше її не проводили. Загалом вона спрямована на виховання національної ідентичності, патріотизму, щоб підростаюче покоління шанувало історію”, - пояснив начальник відділу призову сектору комплектування Сумського обласного ТЦК і СП Євген Супрун.

джура Суми
Фото: Суспільне Суми

Завершиться гра 3 червня. Її переможці представлять Сумщину на наступному, всеукраїнському етапі змагань.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок