Близько 20% території Чернігівщини обстежили та розмінували піротехніки від початку повномасштабного вторгнення

Близько 20% території Чернігівщини обстежили та розмінували піротехніки від початку повномасштабного вторгнення

Близько 20% території Чернігівщини обстежили та розмінували піротехніки від початку повномасштабного вторгнення
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Близько 20% Чернігівської області обстежили та розмінували піротехніки від початку повномасштабного вторгнення. Про це Суспільному розповів начальник відділення піротехнічних робіт обласного УДСНС Микола Самойлов.

"З початку повномасштабного вторгнення піротехніками ДСНС Чернігівської області було знешкоджено 51 836 одиниць вибухонебезпечних предметів та відреаговано на 4 627 викликів. Також було обстежено понад 40 тисяч гектар території, 237 одиниць критичної інфраструктури, 232 кілометри автодоріг, 25 кілометрів ліній електропередач та 8,5 кілометрів газопроводу".
Микола Самойлов, начальник відділення піротехнічних робіт обласного УДСНС Микола Самойлов
Микола Самойлов. ФОТО: Суспільне Чернігів

У селі Грабівка, що на Куликівщині, 2 червня піротехніки знешкодили два артилерійських снаряди. На цій території вони працюють близько місяця, каже Микола Самойлов. За цей час знайшли 82 вибухонебезпечних предметів. Саме на цьому місці минулого року були бойові позиції росіян.

"Тут велися на початку бойові дії. Ворог застосовував переважно мінометні міни від 82-го калібру, 120-го. Також артилерійські системи 30-го калібру та 152-го. Також він вів вогонь з «Градів» та «Ураганів»".

За словами Миколи Самойлова, щодня на Чернігівщині працює 70 піротехніків ДСНС області. Окрім бронезахисту, кожен з них має металошукач, щуп та лопату. Коли знаходять вибухівку, керівник приймає рішення – або знищити її на місці, або транспортувати на сортувальний майданчик.

УДСНС України в Чернігівській області
Команда ДСНС Чернігівщини. ФОТО: Суспільне Чернігів

Окрім того, вони зараз працюють на території Харківщини та Донеччини. Микола Самойлов каже: там зараз багато роботи. Він сам разом із колегами минулого місяця повернувся з Балаклії. У Грабівці планують завершити всі роботи до кінця літа.

Детальніше — у сюжеті:

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок