Японію накрив тропічний шторм "Мавар"

Японію накрив тропічний шторм "Мавар"

Чоловік ховається під парасолькою від сильного вітру і дощу у Токіо 2 червня 2023 року
. Чоловік ховається під парасолькою від сильного вітру і дощу у Токіо 2 червня 2023 року. Фото: AP

Японію накрив тропічний шторм "Мавар". Подекуди оголосили евакуацію, у префектурі Вакаяма запровадили найвищий рівень загрози. Проливні дощі змусили деяких японських транспортних операторів призупинити роботу, по всій країні скасували 260 авіарейсів, повідомляє NHK.

Центральна залізниця Японії повідомила, що призупинила рух усіх своїх швидкісних поїздів Tokaido Shinkansen. Після 17:00 за місцевим часом рух швидкісних поїздів Sanyo Shinkansen відновили, але пряме сполучення з Tokaido Shinkansen було припинено.

Східно-Японська залізниця заявила, що призупиняє рух експресу "Azusa", який з'єднує токійський вокзал Сіндзюку і вокзал Мацумото в центральній префектурі Нагано.

“Авіасполучення також порушується: станом на 18:00 за місцевим часом було скасовано понад 260 внутрішніх рейсів”, — йдеться у повідомленні.

У п'ятницю, 2 червня, японські метеорологи оголосили попередження про сильні дощі в західних префектурах Японії — префектурах Кочі, Вакаяма і Нара, оскільки в цих районах почали формуватися смуги густих грозових хмар. Вони також попередили, що ці грозові хмари можуть рухатися в бік регіонів Токай і Кантокосін, що призведе до сильних дощів.

У попередженні йдеться, що ризик небезпечних для життя стихійних лих, таких як зсуви і повені, стрімко зростає, і що людям слід переїжджати в безпечніші місця.

У місті Тосасімізу в Кочі за 12 годин випала рекордна кількість опадів — 350,5 міліметрів.

У місті Юаса, префектура Вакаяма, на схід від Кочі, також пройшов проливний дощ, де за годину до полудня випало 74 міліметри опадів.

Японське метрологічне агентство попереджає, що до ранку суботи над регіонами Токай і Кантокосін також можуть з'явитися грозові хмари. Протягом 24 годин до полудня суботи синоптики прогнозують, що в Кантокошині, Токаї і Сікоку випаде до 250 міліметрів опадів, в Кінкі — 200 міліметрів, на островах Ідзу — 150 міліметрів, в Хокуріку — 130 міліметрів і в Тохоку — 100 міліметрів.

Влада закликає бути обережними через загрозу зсувів, розливу річок і затоплення низинних земель.

У вересні 2022 року у Японії тайфун Нанмадол обрушився на захід країни з сильним дощем і сильним вітром. Авіакомпанії тоді також скасували рейси, рух потягів порушився і понад 300 000 домогосподарств залишилися без світла.

На початок