Ще 13 держав відкрили кордони для українців — Кулеба

Ще 13 держав відкрили кордони для українців — Кулеба

Ще 13 держав відкрили кордони для українців — Кулеба
. Unsplash

Протягом останнього тижня в’їзд для громадян України відкрили ще 13 країн. Загальна кількість держав, до яких можуть подорожувати українці, зросла до 39.

Про це під час брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Минулого тижня я оголошував список із 26 країн, відкритих чи відносно відкритих для подорожей українцям. Таких країн зараз вже 39 – відбулося збільшення", – розповів він.

За словами Кулеби, за останній тиждень до списку додалися Болгарія, Словенія, Об’єднані Арабські Емірати, Пакистан, Пуерто-Рико, Еквадор, Ямайка, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Сент-Люсія, Коморські острови та Камбоджа.

Як зазначив міністр, при цьому не всі перелічені держави зробили в’їзд на свою територію абсолютно вільним, тому попередньо слід перевіряти інформацію щодо умов подорожі.

Що відомо

  • Станом на 14 липня свої кордони для українців відкрили 25 країн.
  • З 15 червня Україна відновила міжнародне авіасполучення з країнами, які відкрили кордони для українських рейсів.
  • Україна опинилася в "червоній зоні" за кількістю хворих на COVID-19.
  • У МЗС нагадали про список країн, які дозволили громадянам України в'їзд на свої території, проте закликали не виїжджати за кордон без необхідності.
  • 4 липня громадян України, які прилетіли до Греції з Києва, затримали в аеропорту Афін.
  • Після цієї ситуації МЗС звернулось до Мінінфраструктури та Державіаслужби з рекомендаціями вплинути на авіакомпанії та запобігти продажу квитків до країн, які обмежили в’їзд громадянам України.
  • У Міністерстві закордонних справ назвали вісім категорій громадян, яким дозволений в’їзд на територію Євросоюзу попри загальну заборону.

На початок