Для більшості хмельницьких школярів пролунав останній дзвоник

Для більшості хмельницьких школярів пролунав останній дзвоник

Для більшості хмельницьких школярів пролунав останній дзвоник
. Фото: Суспільне Хмельницький

Останній дзвоник пролунав сьогодні, 31 травня, у більшості з 53 закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності Хмельницької тергромади. Про це Суспільному розповіла виконувачка обов’язків директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

Зокрема, урочистості відбулися для 861 учня Хмельницької початкової школи №1. За словами директорки цього навчального закладу Тамари Газди, розпочали захід із благодійної лотереї, де збирали кошти на потреби ЗСУ.

"За цей рік наша шкільна родина передала на потреби ЗСУ 244 тисячі гривень. Сьогодні такий гучний підсумок, конвертуємо на "бавовну" всі разом, і кажемо слова подяки всім тим, хто нас захищає, вшановуємо світлу пам'ять тих, хто сьогодні не зміг бути на святі, серед них є батьки наших учнів. І з вірою дивимося в майбутнє", — сказала Тамара Газда.

Благодійна лотерея розрахована на всіх охочих, каже психологиня Вероніка Луценко.

Аби допомогти ЗСУ в школі організували благодійну лотерею.
Аби допомогти ЗСУ в школі організували благодійну лотерею. Фото: Суспільне Хмельницький

Спробувала на смак лотерейний виграш — печиво — випускниця початкової школи № 1, чотирикласниця Кіра. Благодійну лотерею вона називає важливою.

"Ми цією лотереєю допомагаємо нашим ЗСУ. Я виграла печиво з передбаченням, і мені випало: "Використовуй час, як інструмент", — сказала Кіра.

Випускник Хмельницької початкової школи № 1 Владислав говорить, чому вирішив долучитися до лотереї: "Я долучився до цієї лотереї, бо я поважаю ЗСУ, і хочу, щоб наша перемога наблизилася ще ближче. На лотереї я виграв фірмовий магніт".

Цей навчальний рік класна керівниця 4-А класу Анна Обертюк називає непростим, і каже, пишається своїми учнями.

"Перший дзвоник у нас розпочався з сирени, тривоги, ми всі пішли в укриття. Ми майже щомісяця по 3-4 рази спускалися в укриття, ми там уроки проводили. Це було важко морально, фізично, але ми знаємо задля чого ми тут навчаємося. Ми дякуємо ЗСУ і всім нашим військовим, які боронять нас, і дають можливість працювати, навчатися", — говорить Анна Обертюк.

На фото призи, які отримували учасники лотереї.
На фото призи, які отримували учасники лотереї. Фото: Суспільне Хмельницький

Останній дзвоник 31 травня пролунав для учнів більшості з 53 закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності Хмельницької тергромади, розповіла виконувачка обов’язків директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

"Традиційно ми рекомендували закладам освіти в один день проводити останні дзвоники, але знаємо, що деякі заклади виокремили у два дні. Це пов’язано з безпековим фактором, оскільки заклад великий, випускників багато, для того, щоб не робити великі скупчення діток. Це пов’язано і з батьками, які теж хочуть відвідати дані заходи. Відповідно, заклади й приймали таке рішення, проводити останній дзвоник 30 та 31 числа", — каже Ольга Кшановська.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок