"Усі створені роботи мають політичний підтекст": у Києві покажуть роботи Нікіти Кравцова

"Усі створені роботи мають політичний підтекст": у Києві покажуть роботи Нікіти Кравцова

"Усі створені роботи мають політичний підтекст": у Києві покажуть роботи Нікіти Кравцова
Художник Нікіта Кравцов та його робота "19.02". Колаж Суспільне Культура; Alexander Chekmenev, kravtsovnk/Instagram, МКІП

У Києві вперше за довгий час проведуть персональну виставку українського митця Нікіти Кравцова "Документація хепенінґу". Відкриття планують у галереї The Naked Room на Рейтарській 2 червня.

Нікіта Кравцов — український художник, автор ілюстрацій до Кримінального кодексу України, автор анімаційних кліпів та мініфільмів, працював з театрами та модними брендами. Останні роки Нікіта живе і працює в Парижі.

Після початку повномасштабного вторгнення Кравцов створив десятки образів, що стали символами масових акцій на підтримку України у світі. А його стінописи знаходяться у публічному просторі Відня, Парижа та Найробі.

Серед усіх мистецьких акцій вирізняється хепенінґ "Фіксація акту геноциду", що художник провів у травні 2022 року в Музеї сучасного мистецтва Бордо.

Нікіта кравцов виставка київ
У Києві проведуть персональну виставку Нікіти Кравцова. Скріншот зі сторінки у Instagram

Хепенінґ був задуманий як відповідь на заяву президента Макрона про те, що події в Бучі не є геноцидом українського народу. Тоді Нікіта запросив звичайних людей відтворити власними тілами сцени, побачені на вулицях міст і селищ Київської області після деокупації

"Усі створені роботи мають політичний підтекст"

"Десять днів я писав моделей для цієї робити, яка є метафоричним збором доказів та фактів про кримінальні злочини ворожої армії, що вона робила в нашій країні. Крім того, в наш час більшість людей мають телефони й вже зафіксували безліч жорстоких дій росіян, які будуть розглядати в Гаазі та судитися по закону”, — розповів сам Кравцов.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок