"Збережи свою мрію". Херсонські діти взяли участь у творчому марафоні на підтримку України в Іспанії

"Збережи свою мрію". Херсонські діти взяли участь у творчому марафоні на підтримку України в Іспанії

Ексклюзивно
"Збережи свою мрію". Херсонські діти взяли участь у творчому марафоні на підтримку України в Іспанії
. Іспанія. Фінал гала-концерту Міжнародного благодійного творчого марафону "Збережи свою мрію!" Фото: Ігор Галенкевич/Facebook

В Іспанії в місті Ла-Корунья відбувся міжнародний благодійний творчий марафон "Збережи свою мрію" на підтримку України. Більшість учасників заходу були з Херсонщини. Його організувала асоціація діячів естрадного мистецтва.

Херсонка Уляна Протопопова разом із мамою Оленою приїхала до іспанського міста Ла-Корунья взяти участь у благодійному марафоні "Збережи свою мрію".

"Також сюди приїхали дуже багато дітей з України – це талановиті діти. В кожного свої складні історії. 80 відсотків українців, які сюди приїхали це херсонці. Вони розповідають іспанцям про Україну, правду про неї, про свій досвід, як вони пережили війну", розповіла Олена.

"Збережи свою мрію". Херсонські діти виступили на творчому марафоні у підтримку України в Іспанії
Іспанія. Фінал гала-концерту Міжнародного благодійного творчого марафону "Збережи свою мрію!" Фото: Ігор Галенкевич/Facebook

Учасницям благодійного марафону Уляні та Олені Іспанія нагадала рідну Херсонщину. "Азовське море все ще перебуває в окупації. І вперше за рік війни ми відчули ніби запах дому", – говорить херсонка.

Під час марафону відвідували майстер-класи в іспанських загальноосвітніх і танцювальних школах, спілкувалися з однолітками, були на екскурсіях.

"З собою привезли прапор 56-ї бригади – бригади мого батька та дядька. Наразі дядько продовжує боронити Україну, а батько був поранений і зараз знову вчиться ходити", - згадує Уляна Протопопова. Таміла Щерба виїхала з Херсона. Зараз разом з мамою живе у Німеччині, на благодійний марафон приїхали підтримати Україну.

"Я дуже хочу, щоб Херсонщина була вільна. Я була ведучою на цьому фестивалі. Для мене цей фестиваль дуже важливий, тому що я дуже хочу допомогти своїм воїнам України", - розповіла дівчина.

У фіналі марафону 200 учасників. Вони виступали в різних жанрах – танці, вокал, дизайн одягу. За словами співорганізаторки марафону херсонки Оксани Пономарьової, іспанці захоплені талантами українських дітей.

"Мені дуже хотілося, щоб діти, які були в Україні, які весь час жили у війні, трошечки відволіклися і відчули себе просто дітьми в красивому місці. І, звісно, хочеться, аби про Україну, про наших талановитих дітей знали скрізь", — говорить співорганізаторка.

Ідея проведення фестивалю виникла ще під час окупації, розповів співорганізатор заходу херсонець Андрій Ярьоменко.

"Ми вірили, що Херсон буде вільним, і тому ми почали підготовку. Під час підготовки виникали різні моменти, але ми це зробили. Ми це зробили не тільки в Україні, а й в Іспанії – фінал пройшов у Ла-Коруньї. Тільки завершився фінал фестивалю, тому мені важко зараз сказати, як усе відбулося. Але я маю надію, що все було дуже класно, тому що ми вкладали свою душу, свої знання, вміння", – розповів Андрій Ярьоменко.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок