Зеленський: рішення щодо термінів руху українських військ затвердили

Зеленський: рішення щодо термінів руху українських військ затвердили

Зеленський: рішення щодо термінів руху українських військ затвердили
. Президент Володимир Зеленський / Фото: пресслужба президента

Сили оборони продовжують відбивати атаки, які влаштовує Росія за допомогою ракет та дронів, при цьому для держави-терориста немає більшого приниження, ніж успіхи українських воїнів.

Про це 29 травня під час традиційного вечірнього відеозвернення заявив президент Володимир Зеленський.

"Сьогодні був дуже довгий день, і почався цей день дуже рано для багатьох наших людей. Кілька російських терористичних атак за добу. "Шахеди", крилаті ракети, балістичні. Керовані авіабомби. Дякувати нашій ППО — усім захисникам і захисницям неба, — сьогодні вдалося врятувати як мінімум сотні життів. Лише за один день. Більшість "Шахедів" і ракет збито", — зазначив гарант.

Він додав, що водночас кожна така терористична атака РФ лише наближає її до поразки.

"Росія хоче пройти до кінця шляхом зла, тобто до своєї поразки, бо у зла не буває й не може бути іншого кінця, окрім поразки. Світ повинен бачити, що терор програє. Коли "Петріоти" в руках українців забезпечують стовідсоткове збиття будь-яких російських ракет, терор програє. Коли світ збільшує тиск на Росію, зокрема санкційний, коли ізоляція терориста зростає, коли будь-якої близькості з Москвою соромляться її колишні партнери, терор програє", — підкреслив президент.

За його словами, для держави-терориста немає більшого приниження, ніж успіхи українських воїнів.

"Власне, нашими успіхами, нашим тиском, нашими "Петріотами" ми маємо і будемо й надалі відповідати Росії на всі прояви її зла. І ми знищимо це зло. Ніхто інший у світі не застосовує зброю проти зла ефективніше, ніж українці", — зауважив Зеленський.

Глава держави також розповів, що Україна готує нові кроки спільно із партнерами, які мають посилити її захист.

"Провів сьогодні також доволі змістовну нараду з нашими міжнародниками. Готуємо нові спільні з партнерами кроки для посилення нашого захисту. І для наших активних дій. Немає й не буде альтернативи повному звільненню нашої землі. Немає й не буде альтернативи повному захисту наших цінностей. І я вдячний усім нашим партнерам, які розуміють, що повага до кожного людського життя, свобода людини та міжнародне право – це такі цінності, щодо яких компроміси неможливі", — сказав президент.

Також Зеленський розповів, що провів розмову із прем’єр-міністром Камбоджі Хун Сеном. Президент подякував йому за принципову підтримку міжнародних правил та запросив Камбоджу приєднатися до спільних зусиль із різними країнами світу в реалізації української формули миру.

"Це спільне глобальне завдання – не дати Росії зробити терор чимось звичним для світу, коли й хтось інший захворіє на це зло", — зауважив гарант.

Він додав, що на Ставці були затверджені терміни щодо того, як рухатимуться українські війська.

"Це те, що максимально важливо. Терміни щодо того, як ми будемо рухатися. Будемо. Рішення ухвалені. Я дякую кожному солдату й сержанту, офіцеру й генералу, кожній бригаді, які підготувалися", — наголосив Зеленський.

На початок