Внаслідок авіаудару по Бериславу зруйновані шість будинків

Внаслідок авіаудару по Бериславу зруйновані шість будинків

Внаслідок авіаудару по Бериславу зруйновані шість будинків
. Херсонщина, пошкоджений обстрілами РФ будинок у селі, 5 травня 2023р. Фото: Суспільне Херсон

28 травня російська авіація вдарила керованими авіабомбами по району Берислава. Внаслідок авіаударів зруйновані шість будівель, в тому числі складські приміщення. Загиблих та поранених немає, повідомила в ефірі марафону "Єдині новини" керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Удари КАБами-500 спрямовані на знищення аграрної інфраструктури регіону і це вже стала терористична практика військ РФ", — сказала вона

Також Гуменюк прокоментувала, чи захистять від авіаційних ударів встановлені у Бериславі бетонні укриття.

"Дуже часто сигнал "повітряної тривоги" застає людей на вулиці. Дуже часто люди не дослухаються, сподіваються доїхати, добігти до свого погреба. Але наявність тих укриттів, які можуть бути на дорозі чи місцях скупчення людей, вони мають сенс. Від прямого влучання КАБу вони навряд чи захистять, але все ж таки найбільше ураження завдає ударна хвиля від цієї бомби, від якої це укриття може захистити", — сказала керівниця пресцентру.

Що відомо про обстріли Херсонщини 28 травня

За інформацією Генштабу 28 травня російська авіація завдала удару у районі Берислава. Також війська РФ обстріляли з різного виду озброєнь Золоту Балку, Михайлівку, Веселе, Козацьке, Миколаївку, Львове, Іванівку, Антонівку, Дніпровське, Кізомис та Херсон

Протягом доби війська РФ обстріляли дві громади Бериславського району. Під ударами опинились Берислав, Зміївка, Новоберислав, Шляхове, Урожайне та Червоний Маяк.Внаслідок авіаудару по Новобериславу та Зміївці пошкоджені складські приміщення, будинки та господарські споруди. Загиблих та поранених немає.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок